- Λεπτομέρειες
Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες έγινε η πρώτη εκδήλωση για την ποντιακή διατροφή από την συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 στο χώρο του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».
Περισσότερα: Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση της νεολαίας της ΠΟΕ, για την ποντιακή διατροφή
- Λεπτομέρειες
Προϊόντα της ποντιακής διατροφής περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης KAVALA EXPO 2016, που πραγματοποιείται στο έκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
Περισσότερα: Η ποντιακή διατροφή και τα προϊντα της, στην έκθεση KAVALA EXPO 2016 στη Νέα Καρβάλη
- Λεπτομέρειες
Επιτυχημένες ήταν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγο Ποντίων Θρυλορίου, «Η Κερασούντα και το Γαρς», με τον γενικό τίτλο «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», που γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, που βρίσκεται στη διασταύρωση Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης. Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν από τις 8 ως τις 17 Ιουλίου 2016.Για το 2016 οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» ήταν αφιερωμένες για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διατροφικό πολιτισμό των Ποντίων, στην ιστορία, στη νοστιμιά και στην υγιεινή της Ποντιακής κουζίνας.
- Λεπτομέρειες
Για μια πολύ ξεχωριστή δραστηριότητα ετοιμάζονται πυρετωδώς στο δραστήρο ποντιακό σωματείο του νομού Πιερίας, στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Κατερίνης.
Περισσότερα: Ποντιακή Κουζίνα – Παραδοσιακά Εδέσματα στην «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Κατερίνης
- Λεπτομέρειες
Παραδοσιακές συνταγές από την προγονική πατρίδα των κατοίκων της Ασπροβάλτας, το Ρένκιοϊ, ζωντανεύουν μέσα από το βιβλίο που προετοίμασε ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας «Ελλήσποντος», η παρουσίαση του οποίου θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 4 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας, στην οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα συνοδεύουν μυρωδιές, γεύσεις και τμήμα της παράδοσης.
Περισσότερα: Παρουσίαση στην Ασπροβάλτα του βιβλίου «Ταξίδι στις γεύσεις» του Ρένκιοϊ
Σελίδα 3 από 4