Στέκι γευσιγνωσίας έγινε η οδός Μπαλάνου στην αγορά Βλάλη στην πλατεία Άθωνος στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου βρίσκεται το κατάστημα αγνών παραδοσιακών ποντιακών τροφών «Ραγιάν». Εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης, αλλά και τουρίστες από την Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, που ήταν περαστικοί, συμμετείχαν στη γευσιγνωσία των ποντιακών προϊόντων, που συνοδεύονταν από βιολογικά κρασία του κτήματος Χατζηβαρύτη.
Ο ιδιοκτήτης του Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης, η σύζυγός του Ελένη και η κόρη τους Αφροδίτη, ετοίμασαν ξεχωριστές ποντιακές λιχουδιές, δείχνοντας πως η ποντιακή κουζίνα έρχεται από τα βάθη των αιώνων και πηγαίνει μπροστά, αφού έχει τα κατάλληλα συστατικά που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε γωνιά της γης.
Εκτός από τους Έλληνες καταναλωτές, ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τις γεύσεις της ποντιακής κουζίνας, έδειχναν και οι τουρίστες, οι οποίοι μετά την δοκιμή των αγνών παραδοσιακών προϊόντων, αγόραζαν για να πάρουν στις χώρες τους, τυριά, γαίς τυρί, αλλά και άλλα εκλεκτά εδέσματα που με μεγάλη φροντίδα και αγάπη παράγει ο ιδιοκτήτης του Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης, στην οικογενειακή του επιχείρηση στη Βάθη του Κιλκίς.
Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης με τη σύζυγό του Ελένη, απηύθυναν πρόσκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας με το σύνθημα:
«Ελάτε να γνωριστούμε, παρέα μ’ ένα κύπελλο τραχανά με λαχανικά παραγωγής μας, μαγειρεμένο με παραδοσιακό τρόπο, τσιμπώντας ένα τυράκι από την μεγάλη ποικιλία που φτιάχνουμε όλα με φυσική τεχνική, μεράκι και μεγάλη όρεξη και σ’ όλα αυτά δεν μπορεί να λείπει ένα ποτήρι κρασί από το οινοποιείο του περίφημου Χατζηβαρύτη, να ευχηθούμε όλοι μαζί, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, καλή διάθεση και πάντα χαμογελαστοί».
Τα κρασιά σέρβιρε σε όσους παραβρέθηκαν εκ μέρους της οικογενειακής επιχείρησης κρασιών του Ευάγγελου Χατζηβρύτη που βρίσκεται στην Γουμένισσα του Κιλκίς, ο Κωνσταντίνος ο γιος της οικογένειας, εξηγώντας τον κόσμο τον τρόπο παραγωγής των εκλεκτών ποικιλιών τους.
Ραντεβού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με Μωμόγερους
Ο ιδιοκτήτης του Ραγιάν, Θεόφιλος Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ελένη, έδωσαν το νέο ραντεβού με το κοινό της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 3 το μεσημέρι, όταν θα γίνει και πάλι προσφορά ποντιακών προϊόντων, ενώ εκείνη την ώρα θα καταλήξουν στο μαγαζί και οι Μωμόγεροι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πανάρχαιο έθιμο του Δωδεκαημέρου, αυτού του λαϊκού δρωμένου των Ποντίων, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες και το παρουσιάζουν σε χωριά και πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, εκεί όπου ζει και ανθεί ο ποντιακός ελληνισμός.