Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, η παρουσίαση του βιβλίου της Μιράντας Παυλίδου "Η ιστορία των λιγνιτών της δυτικής Μακεδονίας (1925-1957) και ο Μικρασιάτης Γεώργιος Ν. Παυλίδης", στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, στην Αθήνα με την υποστήριξη δύο ιστορικών Σωματείων, του Συνδέσμου Κεντρικιάδων και της Ενώσεως Σμυρναίων.

Έγινε στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάνης. Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας», των εκδόσεων Πατάκη, το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του «2ου Συνέδριου Γεωπολιτικής – Γεωοικονομίας», που πραγματοποιήθηκε την αίθουσα Main Lobbu στο ξενοδοχεί Hyatt Regency.

Το νέο βιβλίο του Βλάση Αγτζίδη «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάνης. Πλευρές της μικρασιατικής τραγωδίας», των εκδόσεων Πατάκη, θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του «2ου Συνέδριου Γεωπολιτικής – Γεωοικονομίας», που πραγματοποίται στο ξενοδοχεία Hyatt Regency.

Το νέο βιβλίο της Δρ. Αγγελικής Ταλιγκάρου με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία, παρουσιάζεται την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ώρα 18.00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Εθν. Αμύνης 27).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πέτρος Πετρακάκης, Πρόεδρος της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας.

Με πρωτοβουλία των τοπικών ποντιακών συλλόγων θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη «Πόντος. Μια ιστορία από το Μικρασιατικό Βορρά» στην Σπάρτη και στην Τρίπολη, σε δύο πόλεις της Πελοποννήσου, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024.