Το βιβλίο του Γιάννη Τερζίδη «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται…», το οποίο ταξιδεύει νοσταλγικά τους αναγνώστες του, στην ιστορία και τον ξεριζωμό των Ποντίων, αλλά και τους οδηγεί στην σημερινή πραγματικότητα -γραμμένο με απαράμιλλο τρόπο στην ποντιακή διάλεκτο - παρουσιάζει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7 (επτά) το απόγευμα, στην αμφιθέατρο του Συλλόγου, στην οδό 25ης Μαρτίου και Γουμεράς, στην Πτολεμαΐδα.

Το βιβλίο των Ρόμπερτ Σενκ και Σάββα Κοκτζόγλου, «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού», παρουσιάζει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας - Κορυδαλλού και οι Εκδόσεις Δίσιγμα και προσκαλούν του πολίτες να παρευρεθούν στην εκδήλωση το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Το νέο βιβλίο του Κώστα Καπετανίδη, με τον γενικό τίτλο «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη», θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στις 7 το βράδυ, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο), Σταδίου 13, Αθήνα.

Το νέο βιβλίο του Κώστα Καπετανίδη, με τον γενικό τίτλο «Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη», θα παρουσιαστεί από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης στην Αθήνα, στις 7 το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία του Συλλόγου, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 602Α.

Το βιβλίο του Γιώργου Παρχαρίδη, ομότιμου καθηγητή Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανειστημίου Θεσσαλονίκης και επίτιμου προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ), «Όλη μου η ζωή». 50 χρόνια οδοιπορίας στην παράδοση και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού», που εξέδωσαν οι εκδόσεις UNIVERSITY STUDIO PRESS, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19.30, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ θα υπάρξει και καλλιτεχνικό και παρουσίαση του πυρρίχιου χορού Σέρρα.