Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργάνωσαν με επιτυχία την Ημερίδα με τίτλο «Απόδημος Ελληνισμός – Η Ιστορία, το Έργο και η Προσφορά του στην Ελλάδα», η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Διασπορά.

Ο Γιώργος Σαμιωτάκης μαζί με το πλήρωμα του, τον Αύγουστο του 1993, με τον κίνδυνο σύλληψης από τις τουρκικές Αρχές, πέρασε τα στενά του Βοσπόρου, για να παραλάβει 1.500 Έλληνες του Πόντου από το Σοχούμι της Γεωργίας.

Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν Ημερίδα αφιερωμένη στην Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Απόδημος Ελληνισμός – Η Ιστορία, το Έργο και η Προσφορά του στην Ελλάδα», την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, στην ανατολική αίθουσα.

Σε ηλικία 64 ετών, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, στη Γερμανία όπου ζούσε πολιτικός εξόριστος από την Τουρκία, ο συγγραφέας, αγωνιστής και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Doğan Akhanlı, ένας ένθερμος υποστηρικτής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, Ασσυρίων – Αραμαίων.

Ο νεοεκλεγείς 30χρονος Σοσιαλδημοκράτης μιλά στην DW για τις ρίζες του και την εμπειρία του κατά τον πρώτο του προεκλογικό αγώνα στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.