Έφυγε από κοντά μας, χτυπημένος από τις επιπτώσεις της νόσου του Κορωναϊού, ο Έλληνας ιστορικός και συγγραφέας της διασποράς στη Ρωσία, Γιώργος (Γιούρι) Κοτσερίδης του Δημητρίου, σε ηλικία 70 χρόνων, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο στη ρωσική γλώσσα, αφιερωμένο στην ιστορία των Ελλήνων της Ρωσίας, αλλά και των χωρών της Σοβιετικής Ένωσης.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ιωάννη Ζελίλωφ εξέδωσε το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη για έναν μεγάλο φίλο της Ρωσίας. Στην ανακοίνωση, η οποία είναι στην ελληνική και στη ρωσική γλώσσα, αναφέρονται:

Ένας μαχητής της ομογένειας των παλλινοστούντων προσφύγων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, που μετά την κατάρρευσή της, ήρθε στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Ζελίλωφ, όπου αγωνίστηκε για την αποκατάστασή τους από διάφορες θέσεις, έφυγε από κοντά μας την ημέρα των Φώτων Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021, μία ημέρα πριν την ονομαστική του γιορτή, αφού έδωσε πολύχρονη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Στη Ζωή Κανιά, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που εκπονεί μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία με τίτλο: «Η ένταξη των προσφύγων του 1922 στην ελληνική κοινωνία. Λαογραφική και ιστορική έρευνα της κοινότητας Κομνηνοί (Χασάνι) στο Ελληνικό Αττικής (1923 - 1942)», δόθηκε η υποτροφία του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης «CARDINAL BESSARIO», με αντικείμενο τη λαογραφία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αγαπητητοί συνάδελφοι,

Αγαπητά  παιδία των συλλόγων μας,

Φίλες και Φίλοι,

Αδέλφια Πόντιοι Στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θα ήθελα να σας ευχηθώ απά τα βάθη της καρδιάς μου, μία Καλή και Ευλογημένη χρονιά, με υγεία, με προσωπική και συλλογική ευτυχία.