Σ’ ένα διάλειμμα τσακώνω ένα ζιζάνιο της έκτης που ‘κανε φασαρίες κ’ αναστάτωνε το σχολείο.

-Σκύψε ρε, γα...τον Ανανία σου, να σου ρίξω μία στο σβέρκο.

-Εγώ δε σκύβω, άμα θες χτύπα με στα ίσα, μου είπε.

Έσκυψα εγώ και τον φίλησα στο μέτωπο...

Η Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας κ. Λίτσα Αθανασιάδη, η Πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων κ. Σιμέλα Σταματοπούλου και η κόρη της δεσποινίς Μάρθα Σταματοπούλου επισκέφτηκαν το Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών «Κεντώντας τη Μνήμη», στην Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογος Ελληνοαρμενικής Φιλίας, με την ευκαιρία της τεσσαρακοστής όγδοης επετείου της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα, σε ένα κείμενο το οποίο συνυπογράφουν και άλλες συλλογικότητες και Ομοσπονδίες προσφυγικών και κυπριακών οργανώσεων.

Στην Οδησσό, βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, και είχε συνάντηση με τοπικούς παράγοντες, συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια το ιστορικό κέντρο της πόλης να γίνει Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Στη δήλωσή του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ανέφερε:

Οι απόγονοι των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, έζησαν μέσα στις κακουχίες, τη φτώχεια, την προσφυγιά, στη συνέχεια τη μετανάστευση, πρόκοψαν, δημιούργησαν τις συλλογικές εστίες τους, αλλά και στις κακοτοπιές που υπάρχουν δεν κάνουν πίσω.