«Πόντος – Μια μουσική …γεωγραφία», είναι ο τίτλος της εκπομπής στο «Αλάτι της γης», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, ώρα 13:00 - 15:00, σε επανάληψη, με τον Νίκο Ζουρνατζίδη και τον Σύλλογο «Σέρρα».

Στην εκπομπή εμφανίζεται και ο Πόλιος Παπαγιαννίδης, ο οποίος πρόσφατα έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Συλλογικό κείμενο με τίτλο «Η Κύπρος δεν κείται μακράν» το οποίο έχουν υπογράψει αρχικά 74 πολίτες και αφορά στις πιθανές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας ενόψει των ενεργειών της Τουρκίας, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ συνεχίζεται η συλλογή και άλλων υπογραφών για να ενεργοποιηθούν οι πολίτες.

Το κείμενο και οι υπογράφοντες είναι το ακόλουθο:

Σε απευθείας μετάδοση από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο όρος Βέρμιο στην Καστανιά Ημαθίας, η ΕΡΤ3 θα μεταδόσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπως κάνει και κάθε χρόνο, για να την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες πολίτες, ποντιακής και μη καταγωγής.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η θεατρική παράσταση «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», που διοργάνωσε και παρουσίασε η Ένωση Ποντίων Πιερίας την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στο ανοικτό Δημοτικό θέατρο Κατερίνης στο ενθουσιώδες και ζωηρό κοινό του Νομού Πιερίας με το θίασο ΤΕΜΕΤΕΡ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) παρακολουθεί όλα τα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων της και μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών της, ενημερώνει τα σωματεία μέλη της.