Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών με ιδιαίτερη χαρά γνωστοποιεί την αποστολή του εκδοτικού της έργου [«Αρχείον Πόντου»: Τόμοι 1 (1928) - 59 (2019), τα Παραρτήματά του: 1 (1955) - 39 (2019), καθώς και τις άλλες εκδόσεις της] σε Βιβλιοθήκες της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η δυνατότητα αυτή -σε εποχές δύσκολες, όπως η σημερινή- που αποσκοπεί στον εμπλουτισμό βιβλιοθηκών με βιβλία που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό του ποντιακού ελληνισμού, οφείλεται στην πρωτοβουλία του εκλεκτού μέλους μας κ. Δημητρίου Τομπουλίδη, Μεγάλου Ευεργέτη της Επιτροπής μας, ο οποίος ανέλαβε και όλη τη σχετική δαπάνη.

Την 102η αιμοδοσία του πραγματοποιεί ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020, από τις 9.30 το πρωί έως τις 13.00 στο «Σπίτι του Πόντου», στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς.

Η θεατρική παράσταση «Νόστος: Ρίζα μ’ και κλαδί μ’», του Δημήτρη Πιπερίδη, σε σκηνοθεσία του Τάκη Βαμβακίδη, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στην πόλη της Στουτγάρδης, στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης στη Γερμανία, τόσο στην ελληνική γλώσσα, όσο και στην ποντιακή διάλεκτο σε τρεις διαφορετικές παραστάσεις.

Στην έκθεση μινιατούρας στην οποία συμμετείχαν πενήντα πέντε καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, συμμετείχε η ζωγράφος – αγιογράφος Σοφία Αμπερίδου, η οποία πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτίριο της αντιδημαρχίας αρχιτεκτονικού στην οδό Αγγελάκη, στο κέντρο της πόλης.

Απονεμήθηκαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, σε ειδική τελετή, στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης, τα σχολικά βραβεία στους αριστεύσαντες και τους πρωτεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου της πόλης μας καθώς και στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ της σχολικής περιόδου 2019 - 2020.