Με τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Κυρού Παύλου, ξεκινάει την πολυήμερη περιοδεία σην Ελλάδα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς και στους Δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζει την έκθεση «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πάλεψε σε μία άνιση μάχη, αλλά την νίκησε ο θάνατος και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών, η Κική Παυλίδου, μέλος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, βυθίζοντας στη θλίψη την ευρύτερη οικογένεια των Ποντίων και Μικρασιατών, αλλά και την τοπική κοινωνία την οποία και υπηρέτησε.

Τον χαιρετισμό της ελληνικής πολιτείας στην συγκέντρωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έγινε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαϊου 2022, στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, μετέφερε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Στουτγάρδη Συμεών Λιναρδάκης.

Στον χαιρετισμό του ο Συμεών Λιναρδάκης, ανέφερε:

Με ομιλητή τον Σωτήρη Σέρμπο και θέμα «Από το Ελσίνκι στο Κίεβο: Το πλέγμα των Eλληνοτουρκικών σχέσεων στο τρίγωνο Ελλάδα – Δύση - Τουρκία (1999 – 2022)» θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή διάλεξη της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.