153.623 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων "AGROTIKA", κατά τη διάρκεια του τετραημέρου 1 - 4 Φεβρουαρίου 2024, αριθμός αυξημένος κατά 34,9% έναντι του 2022. Πάνω από 20.000 οι ξένοι επισκέπτες.

Οι δημόσιες βρύσες, τα αντιπλημμυρικά και γενικότερα σημαντικά τεχνικά έργα της πόλης που σχετίζονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων βρέθηκαν στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, με τη διοίκηση της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) στα ανακαινισμένα γραφεία της επί της Εγνατίας 127.

Η μεγάλη «γιορτή» του αγροτικού κλάδου ξεκινά στη Θεσσαλονίκη. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά η επετειακή 30η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, «AGROTICA», μετρώντας 1.804 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους) από 49 χώρες και πάνω από 40.500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου.

Την παροχή τεχνικών υπηρεσιών από την Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) Κύπρου, τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής όσο και σε επίπεδο υλοποίησης, προβλέπει μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ των δύο πλευρών, στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ.

Στο 100% έχει φτάσει η ψηφιοποίηση μέσω τεχνολογιών GIS των υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης στην Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διασύνδεση με το σύνολο του τομέα εξυπηρέτησης πελατών. Ολοκληρώνεται, έτσι, σταδιακά η ψηφιακή μετάβαση της εταιρείας για την παροχή βέλτιστων αυτοματοποιημένων υπηρεσιών στον τομέα ύδρευσης - αποχέτευσης στη Θεσσαλονίκη.