Προϊόντα της ποντιακής διατροφής περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης KAVALA EXPO 2016, που πραγματοποιείται στο έκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η έκθεση η οποία για τους επισκέπτες έχει δωρεάν είσοδο, ενώ υπάρχει και καθημερινή εξυπηρέτηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να μετακινηθούν από το χώρο του δημοτικού κήπου Καβάλας, προσλκύει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών, όχι μόνο από το νομό Καβάλας, αλλά και από τους γειτονικούς δήμους.

Ανάμεσα στους εκθέτες υπάρχουν και προϊόντα της ποντιακής διατροφής.

Το Ραγιάν

RAGIAN.GEORGIADIS.THEOFILOS.KABALA.8.10.2016.IMG 06741

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης στο περίπτερο με τα προϊόντα της επιχείρησης «Ραγιάν»

Με δικό τους περίπτερο συμμετέχει και η επιχείρηση «Ραγιάν» με αγνές παραδοσιακές τροφές της ποντιακής διατροφής. Συναντήσαμε στον εκθεσιακό χώρο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, ο οποίος είπε στο efxinospontos.gr/ ότι οι επισκέπτες ενδιαφέρονται, ρωτούν και στη συνέχεια προμηθεύονται αγνά προϊόντα της ποντιακής διατροφής, όπως με καθαρά παρασοσιακό τρόπο παρασκευάζονται από την επιχείρηση.

RAGIAN.GEORGIADIS.THEOFILOS.KABALA.8.10.2016.IMG 06742

Πολλοί από τους επισκέπτες γνωρίζουν ήδη τα προϊόντα, γιατί εμείς, τόνισε ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, συλλάξαμε με μεράκι το γαστρονομικό θησαυρό του Πόντου. Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες και παραδοσιακές μεθόδους σε ένα περιβάλλον παρθένο, στη Βάθη Κιλκίς, εξασφαλίζοντας έτσι την άριστη ποιότητά τους.

RAGIAN.GEORGIADIS.THEOFILOS.KABALA.8.10.2016.IMG 06743

 

Η φιλοσοφία μας είναι να διατηρήσουμε την παράδοση ώστε να συνεχίσουν και οι επόμενες γενιές να απολαμβάνους αγνές παραδοσιακές τροφές, κατέληξε ο Θεόφιλος Γεωργιάδης.

Οι ενδιαφερόμενοι εκτός από τον χώρο της έκθεσης στη Νέα Καρβάλη του νομού Καβάλας, μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα από τη Βάθη Κιλκίς, (τηλ. 2341084267) και στη Θεσσαλονίκη στην οδό Μπαλάνου 13, στην πλατεία Άθωνος (τηλ. 2315003907).

Βερμίου γης

BERMIOU.GHS.VASILIADOU.ELENH.KABALA.9.10.2018.IMG 06871

Η Ελένη Βασιλειάδη στο περίπτερο με τα προϊόντα «Βερμίου γής»

Στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης στην έκθεση συμμετέχει και η επιχείρηση «Βερμίου γής», της Ελένης Βασιλειάδου, η οποία παρασκευάζει προϊόντα της ποντιακής διατροφής με αγνό τρόπο, στην έδρα της επιχείρησης στο Ρυάκιο Κοζάνης.

BERMIOU.GHS.VASILIADOU.ELENH.KABALA.9.10.2018.IMG 0687 2

 

Έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες γενιές, από τις παρχαρομάνες στο όρος Βέρμιο και πριν από τον Πόντο, τα προϊόντα γίνονται με αγνό τρόπο, ούτως ώστε να φτάσουν στον καταναλωτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η εμπειρία της παρχαρομάνας και οι αγνές συνταγές προσλκύουν τον ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Όπως είπε στο efxinospontos.gr/ η υπεύθυνη της επιχείρησης Ελένη Βασιλειάδου, παρά την οικονομική κρίση, όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για τα ποντιακά προϊόντα, γιατί ξέρουν πως ο τρόπος και η παρασκευή τους γίνονται με τον τρόπο εκείνο όπως γινόταν και παλιά στον αλησμόνητο Πόντο. Οι ενδιαφερόμενοι για τα παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να τα προμηθευτούν εκτός από το χώρο της έκθεσης στη Νέα Καρβάλη και από το εργοστάσιο στο Ρυάκιο Κοζάνης (τηλ. 2461094890 ή στο κινητό 6974750181).