Για μια πολύ ξεχωριστή δραστηριότητα ετοιμάζονται πυρετωδώς στο δραστήρο ποντιακό σωματείο του νομού Πιερίας, στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Κατερίνης.

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στον αύλειο χώρο της πολιτιστικής στέγης, κυρίες του συλλόγου θα παρουσιάσουν σε όλους μας, μέλη, φίλους και γονείς, αλλά κυρίως σε όλα τα παιδιά που δραστηριοποιούνται στα τμήματα του Συλλόγου, φαγητά και εδέσματα που είναι ταυτισμένα με την ποντιακή διατροφική κουλτούρα.

 

PANAGIAS.SOUMELA.KATERINIS.KOUZINA.4.6.2016.3

 

Με ανακοίνωσή του διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, «προσκαλεί όλους, να θυμηθούμε οι παλαιοί, να μάθουμε οι νεότεροι, να δοκιμάσουμε όλοι γευστικά και υγιεινά παρασκευάσματα, με στόχο να επιστρέψουμε στην παράδοση, που φιλοσοφημένα και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα του Ιστορικού Πόντου, καθόριζε για αιώνες αξίες και συμπεριφορές! Σας περιμένουμε!».

 

PANAGIAS.SOUMELA.KATERINIS.KOUZINA.4.6.2016.2

 

Να επισημάνουμε ότι κυρίες του σωματείου έχουν πραγματοποιήσει και άλλες παρουσιάσεις, ενώ το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζουμε είναι από παλαιότερη παρουσίαση - παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο του νομού Ημαθίας.

 

PANAGIAS.SOUMELA.KATERINIS.KOUZINA.4.6.2016.5