Για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, θα μιλήσει ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού «ΑΝΤΩΝ ΤΣΕΧΩΦ», την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2021, του Ελληνορωσικού Κέντρου Πολιτισμού «ΑΝΤΩΝ ΤΣΕΧΩΦ» και ώρα 18.00, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, αλλά και της χρονιάς που είναι αφιερωμένη στην Ελληνορωσική ιστορία, με την συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιστορικός Βλάσης  Αγτζίδης, και θα μιλήσει με θέμα: «22 Φεβρουαρίου 1821: Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη».

Συντονιστής της διαδικτυακής εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανός.

Οι σχετικοί σύνδεσμοι για να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι την εκδήλωση θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση.

Российский-греческий Центр Куольтуры «АНТОН ЦЕХОВ».

В понедельник, 22.02.2021, в 18.00, в рамках празднования 200-летия революции 1821 года, а также перекрёстного года истории России - Греции Российско-греческий Центр Культуры «АНТОН ЧЕХОВ» в сотрудничестве с Генеральным Консульством России в Салониках, проводит онлайн беседу с историком Власисом Агтзидисом по теме «22 февраля 1821 года: начало греческой революции Александром Ипсиланти». Журналист-координатор Андреас Галанос.

Соответствующие ссылки для посещения мероприятия будут оланы позже.

Правление Центра.