Σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχωρούν η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων «Η Ρωμανία», μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας και το διοικητικό συμβούλιο Αθλητικού – Φιλανθρωπικού Σωματείου Ποντίων Καλλιτεχνών «ΠΑΛΛΑΛΙΑΚΟΣ», και κάνουν γνωστό στους φίλους των δύο συλλόγων και σε όλο τον κόσμο σε Γερμανία και Ελλάδα, ότι συνδιοργανώνουν από κοινού διήμερων εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην πόλη της Στουτγάρδης με την επωνυμία «ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ».

Έκθεση ζωγραφικής του Bλάση Αγτζίδη, διοργανώνεται από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου 2017 στη «Βίλα Κώστα», που βρίσκεται στην οδό Λουκή Ακρίτα 4, στη Νέα Ερυθραία (ΚΕΜΜΕ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 με εισήγηση της Αθηνάς Σχινά, κριτικού και ιστορικού Τέχνης με θέμα: «Οι εικαστικές αποδόσεις φαντασιακών σχεδιασμών».

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» και υπόσχεται στους συμμετέχοντες, ένα γνήσιο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγη στην Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και την συγκρότηση σε σώμα την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017.

Κρατούν πιστά την παράδοση του λαϊκού μας πολιτισμού διαχρονικά οι διοικούντες των συλλόγων Ποντίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι σύλλογοι μοιάζουν με κυψέλες πολιτισμού, όπου πηγαίνουν μικρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι για να μάθουν χορό, θέατρο, και άλλες δραστηριότητες που είναι χρήσιμες για τη ζωή των ανθρώπων.