Στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από πλήθος υπουργών και στελεχών, στα πλαίσια της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης θα αφορά τη συνεργασία για το μεταναστευτικό, οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες για το Αιγαίο, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, οι εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή μελών των σωματείων της δύναμης της Ομοσπονδίας.

Την κατάργηση της αυτοτέλειας τεσσάρων Κέντρων Μικρασιατικού Πολιτισμού, του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού (ΙΑΠΕ), του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Νέας Ιωνίας (ΚΕΜΙΠΟ), Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Καισαριανής και του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ), τα οποία ίδρυσαν δραστήριοι και ευαισθητοποιημένοι δήμαρχο, καταργεί με απόφασή της η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.

Νέο διοικητικό συμβούλιο αναδείχθηκε από τις εκλογές που έγιναν στον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Κομοτηνής και μετά τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα.

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές είναι το κάτωθι:

Τον απολογισμό των δράσεών της, αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων δραστηριοτήτων της, έκαναν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας (ΣΕΝ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), κατά τη διάρκεια της 13ης Τακτικής Συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη.