Τη δυνατότητα να γευτούν το μαντί, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του προσφυγικού ελληνισμού, θα έχουν όσοι επισκεφτούν τη Νέα Μάδυτο του δήμου Βόλβης, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Την παράσταση στην εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών - μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που έγινε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), έκλεψαν στον τομέα της γευσιγνωσίας τα ποντιακά προϊόντα του «Ραγιάν», του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

Έχοντας βάλει ως στόχο την ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού των Ποντίων, την ιστορία, τη  νοστιμιά και την υγιεινή της Ποντιακής κουζίνας, ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου, «Η Κερασούντα και το Γαρς» για το 2017 πραγματοποίησε το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όπου διαγωνίστηκαν ποντιακά πιάτα, μαγειρεμένα από διάφορους ποντιακούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες, για την ανάδειξη των τριών καλύτερων.

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες έγινε η πρώτη εκδήλωση για την ποντιακή διατροφή από την συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 στο χώρο του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Προϊόντα της ποντιακής διατροφής περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης KAVALA EXPO 2016, που πραγματοποιείται στο έκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.