Έχοντας βάλει ως στόχο την ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού των Ποντίων, την ιστορία, τη  νοστιμιά και την υγιεινή της Ποντιακής κουζίνας, ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου, «Η Κερασούντα και το Γαρς» για το 2017 πραγματοποίησε το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, σε συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, όπου διαγωνίστηκαν ποντιακά πιάτα, μαγειρεμένα από διάφορους ποντιακούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες, για την ανάδειξη των τριών καλύτερων.

Με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες έγινε η πρώτη εκδήλωση για την ποντιακή διατροφή από την συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου 2017 στο χώρο του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Προϊόντα της ποντιακής διατροφής περιλαμβάνονται ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης KAVALA EXPO 2016, που πραγματοποιείται στο έκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, από τις 7 έως τις 12 Οκτωβρίου. Η έκθεση είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Επιτυχημένες ήταν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγο Ποντίων Θρυλορίου, «Η Κερασούντα και το Γαρς», με τον γενικό τίτλο «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας», που γίνονται  στο πλαίσιο του εορτασμού του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας Θρυλορίου, που βρίσκεται στη διασταύρωση Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης. Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν από τις 8 ως τις 17 Ιουλίου 2016.Για το 2016 οι εκδηλώσεις «Παρακάθ’ κι αροθυμίας» ήταν αφιερωμένες για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διατροφικό πολιτισμό των Ποντίων, στην ιστορία, στη  νοστιμιά και στην υγιεινή της Ποντιακής κουζίνας.

Για μια πολύ ξεχωριστή δραστηριότητα ετοιμάζονται πυρετωδώς στο δραστήρο ποντιακό σωματείο του νομού Πιερίας, στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ Κατερίνης.