Τα τρία τελευταία βιβλία του καθηγητή Σάββα Μαυρίδη, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 7.3 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού σωματείου των προσφύγων. 

Έτοιμη να «ταξιδέψει» το αναγνωστικό κοινό στον μαγικό κόσμο του βιβλίου είναι η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης. Με 285 εκδότες από την Ελλάδα και 22 ξένα κράτη, περί τις 500 εκδηλώσεις, πλήθος συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, τιμώμενες χώρες αυτές της Γαλλοφωνίας και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα», η ΔΕΒΘ ανοίγει τις πύλες της στις 3 Μαΐου και φιλοδοξεί κατά τη διάρκεια της τετραήμερης διοργάνωσής της να «παρασύρει» τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Το βιβλίο της Γιώτας Ιωαννίδου, «Σοχούμ» θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στο σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», στην Καλλιθέα Αττικής. 

Το βιβλίο της Γιώτας Τσαρμποπούλου «Παιδιά της Μεσογείου» (Η οδύσσεια των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων), θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 17 (Λιμάνι, απέναντι από τον Ερυθρό Σταυρό).

Το λεύκωμα «Τα Ιερά Κειμήλια του Γένους των Ποντίων» θα παρουσιαστεί στη Δράμα, από την Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, από τον Γιώργο Τανιμανίδη, πρόεδρο του σωματείου «Παναγία Σουμελά».