Με τη συμμετοχή βιβλιόφιλων, έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Ιακωβίδου «Τη ψ̌ής -ι-μ’ θαλασσάκρι͜α», την οποία εξέδωσαν οι εκδόσεις Μετρονόμος, σε μία εκδήλωση που έγινε από τον εκδοτικό οίκο σε συνεργασία με την Μέριμνα Ποντίων Κυριών, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024, στο Café – Θέα/tro, στο Βασιλικό Θέατρο, δίπλα στο Λευκό Πύργο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ποιητική συλλογή της Σοφίας Ιακωβίδου Τη ψ̌ής -ι-μ’ θαλασσάκρι͜α, την οποία εξέδωσαν οι εκδόσεις Μετρονόμος, παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Μέριμνα Ποντίων Κυριών, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024, στο Café – Θέα/tro Βασιλικό Θέατρο, δίπλα στο Λευκό Πύργο.

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Παυλίδη «Ζέλετσα Κυβερνείου Καρς του Καυκάσου» θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, που διοργανώνουν οι εκδόσεις Ινφογνώμων και ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου, Καλλιθέα Αττικής, στην οδό Δαβάκη 10.

Την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανοίγει η αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνδιοργάνωση με τις Εκδόσεις Σταμούλη, με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Στέφανου Τανιμανίδη «Παναγία Σουμελά – Η διαδρομή της εικόνας και η ιστορία της μονής στον Πόντο και στο Βέρμιο».

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2024

Με επετειακό χαρακτήρα, 850 εκθέτες, περισσότερους από 1.500 Έλληνες και ξένους συγγραφείς, ομιλητές και επαγγελματίες του βιβλίου από 40 χώρες και με πάνω από 550 εκδηλώσεις σε 14 αίθουσες συνολικής έκτασης 16.000 τ.μ. εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Μαΐου η 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων ετών.