ΗΤΤΑ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Ο Στρατός στο Ελληνικό Κράτος από το 1898 έως το 1922
Δημήτρης Μαλέσης
Εκδόσεις επίκεντρο
Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Μαλέσης, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια διδάκτορας του ιδίου πανεπιστημίου, στο βιβλίο του «ΗΤΤΑ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο Στρατός στο Ελληνικό Κράτος από το 1898 έως το 1922», σε πρόλογο του Θάνου Βερέμη, ερευνά τα αίτια της συμμετοχής του στρατού στο ελληνικό κράτος. 

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:30 το βράδυ, στο βιβλιοπωλείο Ιανός (οδός Σταδίου 24, Αθήνα), θα γίνει η παρουσίαση του μυθιστορήματος Σοχούμ της ηθοποιού και συγγραφέα Γιώτας Ιωαννίδου.

Κείμενα ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στον Γιώργο Ανδρεάδη, συγκέντρωσε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, και τα εξέδωσε σε ένα μικρό βιβλίο από τις εκδόσεις "Εύξεινος Λόγος" σε συνεργασία με το σύλλογο Ποντίων Στουτγάρδης "Ποντιακή Εστία", στη μνήμη του ανθρώπου που ανέδειξε την Ιστορία και τη Μνήμη. 

Παρέμβαση στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οι Ρίζες μας», της φιλολόγου Αρχοντούλας Κωνσταντινίδου και του πατέρα της εκπαιδευτικού Νίκου Κωνσταντινίδη, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2017, στο πολιτιστικό κέντρου του Χωρυγίου, έκανε ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης.

Στη σπουδαιότητα του βιβλίου «Οι Ρίζες μας» που αναφέρεται στην ιστορία των κατοίκων του χωριού Χωρύγι, από τον Πόντο, στον Καύκασο και κατάληξη στο δυναμικό χωριό του Κιλκίς, που συνέγραψαν οι εκπαιδευτικοί Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου και ο πατέρας της Νίκος Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε αναλυτικά ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ανανίας Τσιραμπίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο πολιτιστικό κέντρο Χωρυγίου.