Το γερμανικό κανάλι Βayerische Rundfunk ολοκλήρωσε πρόσφατα το τηλεοπτικό του αφιέρωμα στο δημοτικό διαμέρισμα της Νυρεμβέργης Gostenhof.

Δεκάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αυστραλία θα συμμετάσχουν στις εργασίες, του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς IV», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο «Charles Darwin» της Αυστραλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέη από τις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων στη Γερμανία.

Με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας συναντήσαμε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Νίκο Χριστοδουλίδη την Πέμπτη 16 Μαΐου, 2024, για δεύτερη φορά μετά την περσινή εκδήλωση Εθνικής Μνήμης στην Λευκωσία όπου και τότε ήταν ο κεντρικός ομιλητής μας.

Δίχως καμμία αιτιολογία η Τουρκία απέλασε τον δάσκαλο ποντιακών χορών Ιωάννη Κοροσίδη, ακολουθώντας μία τακτική των τελευταίων χρόνων, με τις απελάσεις απογόνων Ελλήνων προφύγων της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και απαγορεύοντάς τους να επισκεφθούν την γη των προγόνων τους, τον αλησμόνητο Πόντο.