ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

Προς Υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αγαπητέ κ. Πιερρακάκη

Χρόνια πολλά με υγεία και δικαίωση των υπηρεσιακών σας στόχων, σχετικά με το μείζον θέμα του σχολικού συγκροτήματος Αριστοτέλης Μονάχου και την αναστάτωση που δημιουργεί στον απόδημο ελληνισμό Βαυαρίας η καθυστέρηση ανανέωσης του ενοικιοστασίου, παρακαλούμε να συμμεριστείτε τους εντοπισμούς μας.

Ανοιχτή επιστολή στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόναχο κ. Βασίλειο Γκουλούση.

Ειδοί Ιουλίου...

Αγαπητέ κ. Γκουλούση Χρόνια Πολλά.

Σας ευχόμαστε υγεία και βελτιοδοξία - το αισιοδοξία είναι ανεδαφικό κατά την εκτίμησή μας...,

Το ελληνικό σχολείο του Μονάχου "Αριστοτέλης" δεν πρέπει να κλείσει επ` ουδενί.

Η οδυνηρή απώλεια του Σάκη τραυματίζει ανεπούλωτα κατ’ αρχήν την οικογένειά του. Αγόγγυστος μαχητής των βασάνων της υγείας του, τα’ αντιπάλεψε μ’ αξιοθαύμαστο κουράγιο κι αισιοδοξία.

Είθε η εξ’ Ύψους στοργή και η αλληλεγγύη των υπολοίπων μας να τους παρηγορεί.

Επίσκεψη στα Τίρανα με πολλαπλές δράσεις και ενδιαφέρουσες συναντήσεις η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Χριστίνα Πεταλωτή και η γραμματέας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Αναστασία Ελισσαίου.

Το Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής την Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγήτρια Ελένη Γρίβα και με τη συνοδεία της μεταδιδακτορικής ερευνήτριας και διδάσκουσας Ελένης Κοροσίδου, ανέλαβε έπειτα από πρόσκληση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον ακαδημαϊκό συντονισμό συνεδρίου εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, με στόχο την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών σε σύγχρονες πρακτικές και μεθόδους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.