Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιούνται στον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessasrio, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, σε έναν σύλλογο με πλούσια δραστηριότητα, τόσο στον χώρο της Γερμανίας, όσο και σε δράσεις και συνεργασίες με τον ελλαδικό χώρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν εκλογές στον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessasrio στις 19.03.2023, από τις 11:30 με 14:30 στη μεγάλη σάλα του Nachbarschaftshaus.

«Η θυσία του Εθνομάρτυρα Ευαγόρα Παλληκαρίδη σύμβολο αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκική Κατοχή»

Σήμερα ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης θα ήταν 85 ετών.

Η Εθνική του συνείδηση του υπέδειξε να τον θυμόμαστε ακμαίο, νέο, ωραίο, ποιητή και μαχητή στο άνθος της νιότης του.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν το βράδυ του Σαββάτου της 11ης Μαρτίου 2023, τον ποντιακό ελληνισμό του κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, στον μεγάλο χορό της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών του ποντιακού στερεώματος, για να τιμήσουν τα 38 χρόνια παρουσίας του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η «Αγιορειτική Εστία» πραγματοποιούν Εκδήλωση μνήμης για τον συμπατριώτη μας από την Μόσχα, μεγάλο εικαστικό, αείμνηστο Νικόλαο Μαστερόπουλο, ποντιακής καταγωγής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27, 2ος όροφος).

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης συγχαίρει τον πρώην πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης Γιώργο Λυσαρίδη, καθώς και όλα τα μέλη του απελθέντος Δ.Σ, για την πρότυπη προσπάθεια λειτουργίας του εμβληματικού σωματείου εν γένει, ακόμη μάλιστα στις αντίξοες συνθήκες των περιορισμών της περιόδου Covid.