Εκδήλωση μνήμης προς τιμή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος Ρομά, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2023 στον αύλειο χώρο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στον οικισμό Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος), του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοινώσεις για την απόφαση της πλατφόρμας Disney+ να ακυρώσει την μετάδοση της σειράς που είναι αφιερωμένη στον Μουσταφά Κεμάλ, με αφορμή τα 100 χρόνια της σύγχρονης τουρκικής δημοκρατίας, και τις σφορδρές αντιδράσεις και ενεργειες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, εξέδωσαν ποντιακές οργανώσεις. 

Το σωματείο Δράσης "Νίκος Καπετανίδης" παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά μετά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.

Εις ότι μας αφορά ως σωματείο του Ελληνισμού του Πόντου, θα θέλαμε να θέσουμε στην δημόσια σφαίρα την επισήμανση μας για την πορεία του Ζητήματος της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας και από το κράτος θύτη, την Τουρκία.

Ο κορυφαίος αρμενολόγος, Richard Hovanissian, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλλιφόρνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο ερευνητικό έργο σε πανεπιστημιακό επίπεδο, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ενώ βοήθησε όλους όλους όσους ασχολήθηκαν με την έρευνα για τη Γενοκτονία στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ανάμεσά τους και Έλληνες επιστήμονες, ενώ συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 1995 - ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ ΒΟΣΝΙΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.