Το Ελληνικό Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, επισκέφθηκαν τα μέλη της αποστολής του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου του νομού Κοζάνης, που βρίσκονται στους Αντίποδες, προκειμένου να παρουσιάσουν το πανάρχαιο έθιμο των Μωμόγερων.

MELBOURNH.AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.PROXENOS.8.2 1

Η αντιπροσωπεία του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης με τον πρόεδρό του Θεόδωρο Κουσαλίδη, προσέφεραν στον Γενικό Πρόξενο της Μελβούρνης Δημήτρη Μιχαλόπουλο, αναμνηστικά δώρα.

MELBOURNI.MOMOGEROI.AGIOY.DIMHTRIOY.RYAKIOY.PROXENOS.8.2 2

Μαζί με την αποστολή του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Κοζάνης, βρίσκεται η περιφερειακή σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Μαρία Καρυπίδου και ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Αριστοτέλης Πουτακίδης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Χάρης Πεχλιβανίδης.

MELBOURNI.MOMOGEROI.AGIOY.DIMHTRIOY.RYAKIOY.PROXENOS.8.2 3

Όπως μας είπε ο πρόεδρος του ποντιακού μορφωτικού συλλόγου Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου Θεόδωρος Κουσαλίδης, η αποστολή στην Αυστραλία θα παρουσιάσει τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, αυτόν που μας έφεραν οι παππούδες μας από τον αλλησμόνητο Πόντο, τους Μωμόγερους, το θέατρο, αλλά και τα ποντιακά παραδοσιακά τραγούδια και τους χορούς.

MELBOURNH.AGIOS.DIMITRIOS.RYAKIO.PROXENOS.8.2 2

Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή στη Μελβούρνη, στο ακόλουθο Link

http://efxinospontos.gr/omogeneia/3250-oi-momogeroi-tou-agiou-dimitriou-ryakiou-anaxorisan-gia-ti-melvoyrni