Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «ονοματολογικά Μικράς Ασίας», θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2018 στην Αθήνα, ενώ προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τον τίτλο της εργασίας τους, μέχρι την 31η Μαΐου 2018.

Σε σχετικό δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «η Ελληνική Ονοματολογική Εταιρεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της ,αλλά και εν γένει στην επιστημονική κοινότητα την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να διοργανώσει το 6ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό Συνέδριο με την οργανωτική συνδρομή του Συλλόγου Ιμβρίων και του Συλλόγου Τενεδίων «Ο Τέννης» καθώς και την επιστημονική συμμετοχή του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ), της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, της Εταιρείας Μελέτης της Καθ’ Ημάς Ανατολής καθώς και της Εταιρείας Μελέτης Ίμβρου και Τενέδου.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ονοματολογικά Μικράς Ασίας» και θα αφορά την επιστημονική μελέτη των κυρίων ονομάτων (βαφτιστικών, επωνύμων, παρωνυμίων, τοπωνυμίων, κ.λπ.) των περιοχών του Μικρασιατικού Ελληνισμού (Πόντου, Καππαδοκίας, Μικρασιατικών παραλίων και ενδοχώρας, Κωνσταντινούπολης, Ίμβρου, Τενέδου, κ.λπ.) ενώ θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Καθηγητή Γλωσσολογίας Ν. Ανδριώτη ο οποίος αφενός έλκει την καταγωγή του από την Ίμβρο και αφετέρου είχε εκπονήσει σημαντικές μελέτες για πολλά από τα παραπάνω μικρασιατικά ιδιώματα.

Γενικός στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της επιστήμης της Ονοματολογίας στην Ελλάδα και των πολλαπλών δυνατοτήτων ευρύτερης συνεργασίας και αλληλεπίδρασης που εμφανίζει με επιστήμες όπως αυτές της Γλωσσολογίας, της Κλασικής Φιλολογίας, της Λαογραφίας, της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Λογοτεχνίας, της Γεωγραφίας, κ.λπ.

Ειδικότερος στόχος του συνεδρίου είναι η επιστημονική συγκέντρωση, ταξινόμηση, προβολή και μελέτη των κυρίων ονομάτων των περιοχών της Μικράς Ασίας και η ανάδειξη του μεγάλου ονοματολογικού πλούτου των περιοχών της Καθ’ Ημάς Ανατολής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Ιμβρίων (Ελ. Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη) κατά το διάστημα 2 - 4 Νοεμβρίου 2018.

Όσοι ερευνητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ανακοίνωση στο συνέδριο καλούνται να το δηλώσουν ηλεκτρονικά έως τις 31 Μαΐου 2018 αναφέροντας τον τίτλο της ανακοίνωσής τους, ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλεκτρονική διεύθυνση στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της οργανωτικής επιτροπής:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ξενοφών Τζαβάρας).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Μαρία Βραχιονίδου).

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Γεράσιμος Γεωργιάδης).

Eπίσης, παρακαλούνται να αποστείλουν περίληψη της ανακοίνωσής τους (με έκταση έως 200 λέξεις) έως τις 30 Ιουνίου 2018. Ως επίσημες Γλώσσες του Συνεδρίου ορίζονται η Ελληνική και η Αγγλική. Η εγγραφή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες ακροατές (φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, κ.λπ.).

Τα μέλη των Επιτροπών του Συνεδρίου είναι τα εξής:

Οργανωτική Επιτροπή: Πρόεδρος: Τζαβάρας Ξενοφών. Αντιπρόεδρος: Δάλκος Χρίστος. Γ. Γραμματέας: Βραχιονίδου Μαρία. Μέλη: Αθανασιάδη Κλεονίκη, Γεωργιάδης Γεράσιμος, Γκούλτα Μαρία, Οκομούσης Παναγιώτης και Χιδίρογλου Άλκηστις.

Επιστημονική Επιτροπή: Βραχιονίδου Μαρία, Γεωργιάδης Γεράσιμος, Δάλκος Χρίστος, Δημάση Μαρία, Κομποχόλη Αγγελική, Σέργης Εμμανουήλ, Στέφος Αναστάσιος, Τζαβάρας Ξενοφών, Τσιλένης Σάββας, Χαλκιά Ευγενία, Χαριτίδου Γεωργία και Χιδίρογου Άλκηστις.