Το βιβλίο της Γιούλης Γ. Γεωργιάδου - Λάζιου, συνταξιούχου εκπαιδευτικού «Ασ’ σην λαλίαν ‘ς σο γράψιμον», που εξέδωσαν οι Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., θα παρουσιαστεί το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2023, και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής», (πρώην Οδού Χηλής).

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, συνδιοργανώνουν οι Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. και ο Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλκμήνη Θεοδωρίδου, δασκάλα, εκπαιδεύτριας ποντιακής διαλέκτου, η Γιώτα Ιωακειμίδου, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Γιούλη Γεωργιάδου – Λάζιου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς, με χοράρχη τον Γιώργο Στεφανίδη.
Η συγγραφέας του βιβλίου Γιούλη Γεωργιάδου – Λάζιου, θα αναφερθεί στον ρατσισμό που δέχθηκε η πρόσφυγας Πόντια γυναίκα.
Η Γιούλη Γ. Γεωργιάδου – Λάζιου, είναι συνταξιούχος καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, από γονείς Πόντιους δασκάλους. Ασχολείται με το Ποντιακό Θέατρο ως ερασιτέχνης ηθοποιός, εδώ και 16 χρόνια. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ στην Ποντιακή Διάλεκτο, με σκωπτικού περιεχομένου κείμενα.
Γράφει η ίδια τα μονόπρακτα που παίζει και τα παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδας «stand up comedy».