Το βιβλίο του Βασίλη Ασβεστά, με τίτλο «Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880 – 1923: Λαογραφική προσέγγιση του παιχνιδιού ως διαχρονικό πολιτιστικό στοιχείο των Ελλήνων του Πόντου», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στην Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας.

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Κοσμάς Τσίναλης, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Εκπαιδευτής ποντιακής διαλέκτου, και η Παρθένα Ελευθεριάδου, Φιλόλογος, Γενική Γραμματέας της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Την εκδήλωση συντονίζει η Ευτυχία Γαβρά, MSc. Οικονομολόγος, Υπ. Οικονομικών, Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει έκθεση παλαιών παιχνιδιών. Το παιδικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει παιχνίδια από τον Πόντο υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Δέκου, αντιπροέδρου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ιγνατίδης και η γενική γραμματέας Παρθένα Ελευθεριάδου, η βιβλιοθήκη «ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΠΙΓΑΡΙΔΗΣ» της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας, σας προσκαλεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11 π.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Ασβεστά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.