Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Τερζίδη «Αέρα σ’ μαναχόν κανείται..» στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η ΜΝΗΜΗ» και απόλαυσε ένα, από τα ελάχιστα γραμμένα στην Ποντιακή διάλεκτο, βιβλίο.

Ο συγγραφέας – εκπαιδευτικός Γιάννης Τερζίδης, με ακούσματα από την πρώτη γενιά και ιδιαίτερα από την γιαγιά του, αφηγείται με εξαιρετικό τρόπο ιστορίες «Πατρίδας» ή και γεγονότα του παρελθόντος. Ωστόσο με τον ίδιο θαυμάσιο τρόπο σχολιάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα, ανατέμνοντας τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά γεγονότα, αποδεικνύοντας περίτρανα την αδιάρρηκτη αλληλουχία της γλώσσας μας στην μακραίωνη διαδρομή της στο χωροχρόνο.
KOZANH.MNHMH.TERZIDIS.BIBLIO.23.6.20222
Για το βιβλίο μίλησαν ο Στάθης Ταξίδης, Διευθυντής του περιοδικού «Ποντιακή Εστία» και αποσπάσματα ανάγνωσαν, ο Αλέξης Παρχαρίδης, τραγουδιστής και ηθοποιός του Ποντιακού Θεάτρου και η Αναστασία Ευσταθιάδου, ερασιτέχνης ηθοποιός του Ποντιακού Θεάτρου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας και ποντιακού τραγουδιού, από τους καλλιτέχνες Μπάμπη Λαζαρίδη και Τάσο Παρχαρίδη.
KOZANH.MNHMH.TERZIDIS.BIBLIO.23.6.20223
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας και η Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της «ΜΝΗΜΗΣ», Ελπίδα Κουϊμτζίδου.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η ΜΝΗΜΗ», Γεωργία Τσαρίδου, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κοζάνης, για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους της «ΜΝΗΜΗΣ» που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δεσμεύεται για ανάλογες εκδηλώσεις στο εγγύς μέλλον.