Το βιβλίο του Βασίλη Σιδηρόπουλου, με τίτλο «Πορείες θανάτου… και ζωής», που δίδεται στην κυκλοφορία από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2022, με ώρα προσέλευσης την 19.15 και ώρα έναρξης 19.30 στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κούκου Πιερίας.

Με το έργο του αυτό, ο συγγραφέας Βασίλης Σιδηρόπουλος, είναι σα να κατασκεύασε μια κιβωτό, όπου μέσα μάζεψε τις μαύρες μνήμες από τις ζωές και τα όνειρα των Τουρκόφωνων Ποντίων προγόνων του. Προσπάθησε να περισώσει τα σπαράγματα της ιστορίας του ξεριζωμένου πολιτισμού τους και της πικρής εγκατάστασής τους στη νέα τους Πατρίδα, που δεν τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες.

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι:

Η Σοφία Αμπερίδου, καταξιωμένη ζωγράφος, με καταγωγή από το Κούκο Πιερίας και ο Φόρης Πεταλίδης, δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ".

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 και πρόεδρός του συλλόγου δράσης "ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ", Γιώργος Γεωργιάδης.

Ανάγνωση αποσπάσματος: Από την ηθοποιό, Αναστασία Σιδηροπούλου - Αλπάκη.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ μέσω You Tube, από το εκεί Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά.

Η παρουσίαση θα γίνει υπό την αιγίδα του Συλλόγου των απανταχού Κουκιωτών "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ".

Στην συνέχεια της παρουσίασης θα ακολουθήσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης που διοργανώνει ο παραπάνω Σύλλογος.