Πετυχημένος ήταν και εφέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης που έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα δεξιώσεων «Απόλλων» έξω από την πόλη της Ξάνθης στο δρόμος προς την Κομοτηνή.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου δημιούργησαν το αδιαχώρητο και ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Ρωμανίδης απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τόνισε: «Σας ευχαριστούμε που στέκεστε πάντα δίπλα μας σε κάθε μας εκδήλωση. Με την συμμετοχή σας αυτή αναδεικνύεστε στους μοναδικούς οικονομικούς αιμοδότες του συλλόγου για να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους και σκοπούς του».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους αθλητές του καταξιωμένου Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ξάνθης «ο Μιρμάνης» ο οποίος έφερε στην πόλη της Ξάνθης μετάλλια και διακρίσεις από ευρωπαϊκές, βαλκανικές και ελληνικές διοργανώσεις αγώνων Τζούντο και συνεχίζει την ελπιδοφόρα πορεία του έχοντας κερδίσει ήδη την αναγνώριση εντός και εκτός χώρας.

SYLOGOS.PONTION.XANTHS.XOROS.11.2.2017

Και όπως είπε ο Θεόδωρος Ρωμανίδης «νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια, σχεδόν όλοι με ποντιακές ρίζες, χωρίς μεγάλη βοήθεια από την πολιτεία, που στερούνται προσωπικό χρόνο, ξοδεύουν χρήματα, πασχίζουν και τιμούν την Ξάνθη μας σε αγώνες ανά την Ελλάδα και κουβαλούν περήφανα στους ώμους τους την Ελληνική σημαία σε αγώνες στο εξωτερικό» και τους κάλεσε να παραλάβουν τις τιμητικές πλακέτες.

Τιμήθηκαν οι εξής αθλητές:

Συμέλα Κυριμλίδου, με 3 χρυσά, 4 αργυρά  και 6 χάλκινα μετάλλια.

Αλμαζίδης Σολομών, με 13 χρυσά, 6 αργυρά  και 8 χάλκινα μετάλλια.

Στεφανίδης Ιωάννης, με 14 χρυσά, 9 αργυρά και 13 χάλκινα μετάλλια.

Παπαδόπουλος Μάρκος, με 4 χρυσά,  αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια.

Αλεξιάδης Μιχαήλ, με 9 χρυσά, 4 αργυρά και 9 χάλκινα μετάλλια.

Προπονητές της ομάδος είναι οι κύριοι Θωμάς και Βλαδίμηρος Ηλιάδης.

SYLOGOS.PONTION.XANTHS.XOROS.11.2.2017.1

Την κορυφαία εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης Ιωάννης Δρεμσίζης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο αντιδήμαρχος και προπονητής της ομάδος Θωμάς Ηλιάδης και ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης ΤαρενίδηςΤο παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων και φίλοι από σωματεία της πόλεως και των όμορων νομών.

SYLOGOS.PONTION.XANTHS.XOROS.11.2.2017.2

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης ευχαριστεί «τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την μεγάλη τους συμμετοχή και αγάπη προς τον σύλλογο μας. Όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τους μικρούς χορευτές μας που με την παρουσίαση τους επιβεβαίωσαν την ρήση «Aν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν' η ρίζα » και δίνει πλούσιους καρπούς. Τους χοροδιδασκάλους και μουσικούς του συλλόγου μας. Τις κυρίες και την νεολαία του συλλόγου. Τα καταστήματα και τον εμπορικό κόσμο της Ξάνθης για την προσφορά δώρων και τα Μ.Μ.Ε της πόλης μας για την προβολή της εκδήλωσης».