Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την στιγμή που σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του Γιάννη Κυριακίδη, εμβληματικού φωτορεπόρτερ που ξεκίνησε από τα τσαμούρια της Καλαμαριάς, και από τη Θεσσαλονίκη, κατέκτησε με την φωτογραφική του μηχανή ολόκληρο τον κόσμο.

Ένας χρόνος χωρίς τον Γιάννη Κυριακίδη, που με τον φακό της μηχανής του αιχμαλώτισε χιλιάδες στιγμές από την καθημερινότητα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, της Ελλάδας, των Βαλκανίων, αλλά και σε ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ανάμεσά στα χιλιάδες κλικ, μεγάλη ήταν η αγάπη του όταν φωτογράφιζε τους ξενιτεμένους αδελφούς μας, και ιδιαίτερα τους πρόσφυγες και έχοντες καταγωγή από τον αλησμόνητο Πόντο και τη Ρωσία, μιας και ένας από τους απογόνους του με καταγωγή από την Τραπεζούντα και τα Σούρμενα, ήταν κι αυτός.

Έζησε την φτώχεια, την δυστυχία, αλλά ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε όσο ψηλά κι αν έφτασε. Φωτογράφισε Βασιλείς, Προέδρους Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Υπουργούς, Βουλευτές και όσους είχαν αξιώματα, αθλητές, καλλιτέχνες, αλλά και απλούς ανθρώπους, από τους οποίους έπαιρνε δύναμη και η θέληση, η μαχητικότητα και το επαγγελματικό του καθήκον τον έκαναν έναν και μοναδικό.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2017 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του Φωτορεπόρτερ της πόλης μας Γιάννης Κυριακίδη. Η οικογένειά του θα πραγματοποιήσει το ετήσιο μνημόσυνο την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 11 το πρωί στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.