Μία νέα περίοδος συνεργασίας ξεκίνησε ανάμεσα στη ΔΕΗ και στην ΔΕΘ - Helexpo μετά την σημερινή φωταγώγηση του ιστορικού ιστού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία της διοίκησης της ΔΕΗ και της ΔΕΘ - Helexpo, φωταγωγήθηκε μόνιμα το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον πιο παλαιό ιστό της, που κοσμεί το εκθεσιακό κέντρο για πάνω από μισό αιώνα. Ο ιστός της ΔΕΗ κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν τότε ο υψηλότερος της Θεσσαλονίκης, ενώ φιλοξενούσε και το μεγαλύτερο κοινόχρηστο φωτιστικό.

Για αναβίωση μίας ιστορικής σχέσης και για νέες αναπτυξιακές προοπτικές στη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo Τάσος Τζήκας. Ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι από το περίπτερο της ΔΕΗ μέσα στην έκθεση (που τώρα στεγάζει το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) έγινε η πρώτη πειραματική εκπομπή της τηλεόρασης το 1960, ενώ πολλές δράσεις της επιχείρησης με έμφαση στον εξηλεκτρισμό της χώρας προβλήθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το σημείο.

DETH.DEH.12.2.2017. 92594

 

Ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και ο Τάσος Τζήκας 

Από την πλευρά του ο Προέδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, τόνισε πως οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επανεκκίνηση της συνεργασίας τους, προκειμένου να εμπλουτιστεί και να γίνει πιο καρποφόρα. Ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε ότι η θυγατρική της ΔΕΗ, «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» υπέγραψε με την ΔΕΘ-Helexpo πρόγραμμα για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσα στην έκθεση.

DETH.DEH.12.2.2017. 92592

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε επιπλέον ότι συμπίπτει η φετινή χρονιά που η έκθεση έχει Τιμώμενη Χώρα την Κίνα με τις πρωτοβουλίες συνεργασίας, τις οποίες έχει αναλάβει η ΔΕΗ με κινεζικές επιχειρήσεις.

DETH.DEH.12.2.2017. 92591

Ο Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης και ο Τάσος Τζήκας

Η ΔΕΗ, που συμμετέχει στη ΔΕΘ ανελλιπώς από το 1951, είναι σήμερα ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα, με μόνιμη παρουσία στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας «συμμαχία» δύο κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της χώρας, που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε συνέργειες προς όφελος της εθνικής οικονομίας.