Με αναφορά στη ζωή και το πνευματικό έργο του σπουδαίου της Γραμματείας των Ελλήνων του Πόντου, Συμεών Λιανίδη, πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Waiblingen η Αργατεία των σωματείων Αργοναύτες Waiblingen και Cardinal Bessario Nürnberg, το βράδυ του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019.

Ο εξ Ελλάδος κεντρικός ομιλητής Στάθης Ταξίδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και επιμελητής έκδοσης της «Ποντιακής Εστίας», παρουσίασε με επιμέλεια, σεβασμό και πλούσιο εποπτικό υλικό διαφανειών, το πανόραμα της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Σανταίου επιστήμονα.

LIANIDIS.SIMOA.BAIMPLIGEN.9.11.20192

Όπως είπε ο Στάθης Ταξίδης, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς για μια πολυσχιδή και πολυεπίπεδη προσωπικότητα σαν του Σίμου Λιανίδη, για ένα τεράστιο έργο που αποθιησαύρισε με τον μακροχρόνιο και κοπιώδη έρανό του, αφήνοντας μας πολύτιμη παρακαταθήκη στην Κιβωτό της συλλογικής μας Μνήμης και Συνείδησης.

LIANIDIS.SIMOA.BAIMPLIGEN.9.11.20193

Φιλόλογος, θεατρικός συγγραφέας, αθεράπευτος νοσταλγός της πατρώας γης και αναδίφης της λαογραφίας των Ποντίων, ο Σίμον τη Λιάν’ μνημονεύθηκε με φιλολογική ευαισθησία και σεμνότητα, σε μία ημερίδα την οποία τίμησε ιδιαίτερα η παρουσία της κόρης του κ. Ελένης Λιανίδου, η οποία μάλιστα υπηρετεί ως διπλωμάτης στη θέση της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Στουτκάρδη.

LIANIDOY.ELENH.TAXIDIS.STATHIS.BAIBLINGEN.9.11.2019

Ο κ. Στάθης Ταξίδης, ομιλητής της εκδήλωσης και η κ. Ελένη Λιανίδου, κόρη του Σίμου Λιανίδη 

Η κ. Ελένη Λιανίδου, τόνισε πως είναι σημαντικά φορτισμένη και κατέθεσε τις βιωματικές της αναφορές στον Συμεών Λιανίδη ως οικογενειάρχη, αλλά και με τις εμπειρικές της μαρτυρίες για την εν γένει κοινωνική συμπεριφορά του, τους κύκλους συναναστροφών και συνηθειών του, χρωμάτισε ιδιαίτερα συγκινητικά την εκδήλωση.

LIANIDOY.ELENH.KONSTANTINIDIS.TEO.BAIMPLIGKEN.9.11.2019

Ο κ. Θεόδωρος Κωνσταντινίδης εκ μέρους των διοργανωτών απονέμη στην κ. Ελένη Λιανίδου, τιμητική πλακέτα

Η εκδήλωση έκλεισε με την εθιμική απονομή αναμνηστικών της ημερίδας στην κ. Ελένη Λιανίδου, όπως και στον φιλοξενούμενο ομιλητή Στάθη Ταξίδη, από τους συντονιστές των σωματείων Βάιμπλιγκεν και Νυρεμβέργης.

LIANIDOY.ELENH.TAXIDIS.STATHIS.LAMPROPOYLOS.DHMHTRHS.9.11.2019

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο ομιλητής Στάθης Ταξίδης και η Ελένη Λιανίδου, κόρη του Σίμου Λιανίδη, Ελληνίδια Πρόξενος στη Στουτγάρδη

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο διοργανωτών συλλόγων, «την πρωτοβουλία των Συλλόγων Ποντίων Βάιμπλιγκεν και Νυρεμβέργης, η οποία είχε παράλληλο στόχο την πρόταση ενός παραδειγματικού μοντέλου συνεργατικής δράσης, τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί Έλληνες της Βάδυς - Βυδεμβέργης.

LIANIDIS.SIMOA.BAIMPLIGEN.9.11.20191

Μεταξύ του ακροατηρίου, η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Waiblingen Ελένη Ραφαηλίδου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Γιάννης Πουρσανίδης, ο επίτιμος πρόεδρος των Αργοναυτών Waiblingen Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, η συντονίστρια της Επιτροπής για τη Γενοκτονία των σωματείων Baden - Württemberg «Δωδεκάπολις» Ελένη Σιδηροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ludwigshafen Μιχάλης Ξανθόπουλος, ο πρ. της Ένωσης Ποντίων Stuttgart «Ρωμανία» Δημήτρης Παπαγερίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Stuttgart «Ποντιακή Εστία» Σάββας Εξουσίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Νεοκαισαρειωτών Stuttgart Aναστασία Τσαουσίδου, καθώς και ο κ. Δημήτρης Γιανναδάκης, νομικός και πρώην μέλος του Integrationsrat Waiblingen.

Ευγενής χορηγός της εκδήλωσης ήταν η αρτοποιία Düll Nürnberg, και ο διευθυντής διανομών κ. Σπύρος Νέτης.

Αξίζει να αναφερθεί η ένθερμη συμμετοχή των νεαρών «Αργοναυτών», τόσο στην καλαίσθητη προετοιμασία της εκδήλωσης, όσο και στην ακρόαση του περιεχομένου αυτής.

«Αργοναύτες» Waiblingen, «Cardinal Bessario» Nürnberg».