ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΑΝΑΚΣΙΔΟΥ

Στις 13 Νοεμβρίου 2019 οργανώθηκε διαδήλωση - διαμαρτυρία στο Λαφαγιέτ πάρκο απέναντι από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόλαντ Τράμπ.

Την διαδήλωση οργάνωσαν Αρμενικές, Κουρδικές και Ελληνικές Οργανώσεις της Αμερικής, για να δείξουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA.TSILFIDIS.KOSTAS.13.11.2019

Διαδήλωση στον Λευκό Οικο όπου βρίσκεται ο Ερντογάν. Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Και τα συνθήματα: Ερντογάν είσαι τρομοκράτης. Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Κύπρος. Ζήτω η Αρμενία. Ζήτω ο Πόντος. Ζήτω το Κουρδιστάν. Φτάνουν οι γενοκτονίες. Τούρκοι έξω από τις χώρες μας.

Όση ώρα λοιπόν μέσα στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του και τον κόσμο ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένας καλός φίλος και άξιος άντρας, εμείς έξω από τον Λευκό Οίκο διαμαρτυρόμασταν γι’ αυτό το φιάσκο και είπαμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ο Ερντογάν φίλος δεν είναι σίγουρα, ούτε άξιος, ούτε άντρας.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA.PANO.13.11.2019

Εμείς έξω από τον Λευκό Οίκο επιμέναμε ότι πρόκειται για έναν τρομοκράτη που σκοτώνει παιδιά και γυναίκες και τους βαφτίζει ύστερα τρομοκράτες, από τους οποίους και καλά κινδυνεύει η μεγάλη Τουρκία.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA13.11.20194

Και η γαλανόλευκη ανάμεσα στις σημαίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ερντογάν στο Λευκό Οίκο

Εμείς που φωνάζαμε έξω από τον Λευκό Οίκο εντελώς «συμπτωματικά» γνωρίσαμε τι θα πει να σκοτώνουν τους αθώους πατριώτες σου για να γίνει μεγάλη η Τουρκία Και ήμασταν πολλοί Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι, Κούρδοι και Αμερικανοί που διαμαρτυρήθηκαν μαζί μας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν δεν έχει καμία θέση σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Αμερική της οποίας ο πρόεδρος αντί να επιτεθεί εναντίον αυτού που δημιουργεί τους πρόσφυγες επιτίθεται εναντίον των προσφύγων.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA13.11.20193

Ο Κώστας Τσιλφίδης, απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες, εκ μέρους της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά 

Εκ μέρους της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά παρευρέθηκε ο πρόεδρος Κώστας Τσιλφιδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές εξέφρασε την συμπαράσταση μας στους αγώνες των Αρμενίων και Ασσυρίων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους, καθώς επίσης και στους αγώνες του Κουρδικού λαού.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA13.11.20191

Thank you Mr Aram Hamparian. Ευχαριστούμε κύριε Χαμπεριάν που μας έδειξες τον δρόμο και μας έμαθες ότι κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο. Ο ηγέτης των Αρμενίων στην Αμερική.

Η πορεία ήταν με παλμό αλλά ειρηνική μέχρι την στιγμή που ένας υπάλληλος της τουρκικής πρεσβείας χαιρέτησε το πλήθος με τον χαιρετισμό των Γκρίζων Λύκων και όρμησαν εναντίον του νεαροί Κούρδοι να τον λιντσάρουν και έφτασαν αμέσως περίπου 10 αστυνομικά αυτοκίνητα και τα επεισόδια έληξαν με την επέμβαση των ψύχραιμων οργανωτών της διαδήλωσης που έπεισαν τους νεαρούς Κούρδους να αφήσουν τον Τούρκο, γιατί ήταν φανερή προβοκάτσια. Και έφυγε ο Τούρκος με την συνοδεία των αστυνομικών από τον χώρο της διαδήλωσης.

LEFKOS.OIKOS.ERDOGAN.DIAMARTYRIA.TSANAKSIDOU.BASILIKI.13.11.2019

Η Βασιλική Τσανακτσίδου, στη διαμαρτυρία έξω από το Λευκό Οίκο, κρατάει πλακάτ με το επετειακό σήμα της Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, για τα 100 χρόνια από την πιο σκληρή της φάση