ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΤΟΥΡΓΑΡΔΗ

ΦΟΡΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΗ

Γεύση από τι θα ακολουθήσει σήμερα το βράδυ Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, στον χορό της νεολαίας του συλλόγου της Ποντιακής Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», έδωσαν οι καλλιτέχνες του «Παλλαλιακού», οι οποίοι έφτασαν το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2027, στην πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης, για να πάρουν μέρος σε ένα διήμερο γεμάτο φιλανθρωπία.

Οι καλλιτέχνες του Παλλαλιακού ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το βράδυ της ίδιας ημέρας βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.

PALLALIAKOS.EOMANIA.24.11.2017.1

Μπορεί να μην είχε ποντιακό γλέντι στο αεροσκάφος, είχε όμως μελέτη της εφημερίδας ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

Εκεί μόλις κατέβηκαν πέρασαν από διαβατηριακό και αστυνομικό έλεγχο όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους και μπήκαν στο γερμανικό έδαφος. Σε όλους τους επιβάτες, Έλληνες και Γερμανούς, έγινε έλεγχος διαβατηρίων και ταυτοτήτων, ήταν σύντομος και μπήκαν στο γερμανικό έδαφος.  

 PALLALIAKOS.EOMANIA.24.11.20174

Εκεί τους περίμεναν μέλη του συλλόγου Ποντιακή Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», μαζί με νεολαίους του συλλόγου, με τον γραμματέα Δημήτρη Παπαγερίδη και τους προσέφεραν ένα μπουκέτο λουλούδια με την άφιξή τους.

PALLALIAKOS.EOMANIA.24.11.20172

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και κατευθύνθηκαν στο ένα ελληνικό μαγαζί «jiannis tavern DIK» στην περιοχή του Ludwigsburg, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης, όπου έγινε ένα γνήσιο ποντιακό παρακάθ’.

PALLALIAKOS.EOMANIA.24.11.2017. 3

 Με τη συνοδεία του αγγείου του Βασίλη Φωλίνα, άρχισε ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι, όπου οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε ποντιακά δίστιχα, δείχνοντας πως είναι σε φόρμα και δίνοντας δείγματα το τι θα επακολουθήσει σήμερα Σάββατο στο χορό της νεολαίας.

PALLALIAKOS.EOMANIA.24.11.20175

Μετά το γλέντι η πολυμελής αποστολή του Παλλαλιακού τα μεσάνυχτα κατάλυσε στο ξενοδοχείο BAVARIA HOTEL, το οποίο το έχει ένας Έλληνας Πόντιος από τη Θεσσαλονίκη ο Ανέστης Τυριτίδης.

Ο Δημήτρης Παπαγερίδης

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» Δημήτρης Παπαγερίδης, σε δήλωσή μας ανέφερε πως «υποδεχθήκαμε την αποστολή του Παλλαλιακού, στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης και βρεθήκαμε σε ένα ελληνικό μαγαζί στο Λούτβισμπουργκ, στο οποίο ακολούθησε δείπνο και το γνήσιο  ποντιακού μουχαπέτ. Μαζί μας παραβρέθηκαν μέλη και νεολαίοι της Ρωμανίας και από άλλα μέρη της Γερμανίας. Το κλίμα ήταν πολύ καλό το οποίο σηματοδοθεί ένα καλό ξεκίνημα για το διήμερο που ακολουθεί. Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες της Γερμανίας, αλλά και τους Γερμανούς να νιώσουν τι είναι η ποντιακή φιλοξενία και το πώς διασκεδάζουν και γλεντούν οι Πόντιοι και πως προσφέρουν στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα σε εκείνον που έχει ανάγκη».

Σήμερα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει ο 19ος Ποντιακός  χορός Νεολαίας με πλειάδα καλλιτεχνών του Παλλαλιακού Θεσσαλονίκης και του συγκροτήματος «Ακρόαμα». Διεύθυνση αίθουσας: Dombaslerstr 10 – 70794 Fiderstadt  Bernhausen. Έναρξη 19.00 μ.μ.  Τιμή Εισόδου 10 ευρώ.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει στη 1 το μεσημέρι ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» VS «ΠΑΛΛΑΛΙΑΚΟΣ». Διεύθυνση Γηπέδου: Dombaslerstr  8  – 70794 Fiderstadt  Bernhausen. Τιμή Εισιτηρίου 3 ευρώ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Στουτγάρδης και τα έσοδα του διήμερου θα διατεθούν σε ιδρύματα για παιδιά σε Γερμανία και Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία στο ίδρυμα Olgäle Stiftung für das kranke Kind e.V και στην Ελλάδα στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού (Γυμνάσιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες), και στο 5ο Ειδικό σχολείο Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.