Οι καλλιτέχνες του Παλλαλιακού, σε μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης θα αγωνιστούν τον αγώνα τον καλό, με την Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων «Η Ρωμανία», και την Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, σε ποδοσφαιρικό γήπεδο ως "αντίπαλοι", αλλά και ως σύμμαχοι, σε διήμερες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην πόλη της Στουτγάρδης με την επωνυμία «Νέοι και αξίες».

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει ο 19ος Ποντιακός  χορός Νεολαίας με πλειάδα καλλιτεχνών του Παλλαλιακού Θεσσαλονίκης και του συγκροτήματος «Ακρόαμα». Διεύθυνση αίθουσας: Dombaslerstr 10 – 70794 Fiderstadt  Bernhausen. Έναρξη 19.00 μ.μ.  Τιμή Εισόδου 10 ευρώ.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 θα γίνει στη 1 το μεσημέρι ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» VS «ΠΑΛΛΑΛΙΑΚΟΣ». Διεύθυνση Γηπέδου: Dombaslerstr  8  – 70794 Fiderstadt  Bernhausen. Τιμή Εισιτηρίου 3 ευρώ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Στουτγάρδης και τα έσοδα του διήμερου θα διατεθούν σε ιδρύματα για παιδιά σε Γερμανία και Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία στο ίδρυμα Olgäle Stiftung für das kranke Kind e.V και στην Ελλάδα στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού (Γυμνάσιο για παιδιά με ειδικές ανάγκες), και στο 5ο Ειδικό σχολείο Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν και θα στηρίξουν με την παρουσία τους, προσωπικότητες από το Αθλητικό και Καλλιτεχνικό χώρο από την Ελλάδα και την Γερμανία.

STOYTGARD.ROMANIA.AFISA.25.26.10.2017

Με ανακοίνωσή της η Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων «Η Ρωμανία» καλεί «όλους τους Έλληνες και Γερμανούς πολίτες, και τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους της Γερμανίας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, και να βοηθήσουν διασκεδάζοντας όλοι μαζί μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στο σκοπό των εκδηλώσεων. «Γιατί η Φιλανθρωπία είναι στο αίμα μας ως πρόσφυγες Πόντιοι, και ως ξενιτεμένοι Έλληνες». Για την προπώληση των λαχείων και των  εισιτηρίων του αγώνα, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον γραμματέα του συλλόγου μας Δημήτρη Παπαγερίδη στο τηλέφωνο 01724033915  ή  στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Adresse: Sazlwiesenstr 7 – 70435 – Stuttgart

Ο Γιάννης Γκόσιος

Σχετικά με τις διήμερες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τη συμμετοχή του Παλλαλιακού, ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος τύπου, ερμηνευτής, καθηγητής μουσικής Ιωάννης Α. Γκόσιος, ανέφερε στο site http://efxinospontos.gr/ ότι «η ομάδα του Παλλαλιακού δημιουργήθηκε από την ανάγκη των Ποντίων καλλιτεχνών να προσφέρουμε σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Η πρόταση της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Ρωμανία» αποτελεί μια ευκαιρία για όλους εμάς, όχι μόνο να υπηρετήσουμε από κοινού τον φιλανθρωπικό μας σκοπό, αλλά και να έρθουμε πιο κοντά στην ποντιακή νεολαία της ομογένειας, από την οποία η ομάδα μας και κάθε προσωπικότητα που την αποτελεί εκλαμβάνει υπέρμετρη αγάπη.

Ανυπομονούμε γι’αυτό το φιλανθρωπικό διήμερο και για όσα τα αδέρφια μας στην μακρινή Γερμανία έχουν ετοιμάσει για εμάς. Καλούμε κάθε φίλο ανεξαρτήτως καταγωγής να παραστεί στις εκδηλώσεις αυτές και να προσφέρει πλάι μας στον συνάνθρωπο», κατέληξε.

Ο Δημήτρης Παπαγερίδης

STUTDGARDI.ROMANIA.GERMANIKA.AFISA.25 26.11.2017

Ο γραμματέας της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» Δημήτρης Κ. Παπαγερίδης, σε δηλώσεις του στο site http://efxinospontos.gr/  τόνισε πως «το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοεμβρίου διοργανώνετε στην πόλη της Στουτγάρδης ένα διήμερο εκδηλώσεων που συνδυάζει την διασκέδαση με την φιλανθρωπία…

«Νέοι και Αξίες», το ονομάσαμε και διοργανωτές είναι οι νέοι του Συλλόγου Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων «Η ΡΩΜΑΝΙΑ» και το Αθλητικό Σωματείο Ποντίων καλλιτεχνών  «ΠΑΛΛΑΛΙΑΚΟΣ».

Σκοπός μας είναι τα παιδιά, και ποιο συγκεκριμένα τα άρρωστα και ταλαιπωρημένα από τη ζωή παιδιά, που αφού δεν μπορούμε να τα βοηθήσουμε άμεσα, βοηθάμε τα ιδρύματα στα οποία βρίσκονται για να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι βελτιώνοντας και βοηθώντας το ίδρυμα και τις ανάγκες που αυτό έχει.

Με τις εκδηλώσεις αποφασίσαμε από κοινού να βοηθήσουμε τρία ιδρύματα… δύο στην Ελλάδα και ποιο συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, και ένα εδώ στην Γερμανία… στην Στουτγάρδη.

Τα παιδία ανεξαρτήτως έθνους, θρησκείας, χρώματος είναι παντού το ίδιο, όπως και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι κοινές παντού, γι’ αυτό και η βοήθεια θα πάει σε παιδιά και στις δύο χώρες.

Ειδικά εδώ στην Γερμάνια είναι από τις ελάχιστες φορές σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιότερων, που ένα Ελληνικό – Ποντιακό σωματείο προσφέρει βοήθεια σε κάποιο γερμανικό ίδρυμα και αυτό κάνει την όλη προσπάθεια ακόμη ποιο σημαντική, γιατί ως μετανάστες και ως απόγονοι Ελλήνων Ποντίων προσφύγων, αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και διαφορές στην χώρα την οποία διαβιούμε.

Οι παλαιοί έλεαν… «τα παιδία είναι του θεού και αυτό κάνουμε εμείς πράξη.¨

Καλούμε όλες και όλους να αποδείξουμε τα παραπάνω διασκεδάζοντας και στον ποντιακό χορό το Σάββατο, αλλά και στον ποδοσφαιρικό αγώνα την Κυριακή και να συμβάλουμε όλοι στην επιτυχία του στόχου που θέσαμε. Σας προσκαλούμε όλους και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση».