ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ:

ΦΟΡΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΗΣ

Σε μία μοναδική συνύπαρξη βρέθηκαν καλλιτέχνες της ποδοσφαιρικής ομάδας του «Παλλαλιακού» και το βράδυ του Σαββάτου 25 μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017, ξεσήκωσαν τον κόσμο που συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις, του συλλόγου Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες, στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.2017 7

Για μια ακόμη φορά οι καλλιτέχνες που υπηρετούν την ποντιακή παράδοση και τον πολιτισμό, μέσα από την ποντιακή μουσική και το τραγούδι έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και συμμετείχαν αφιλοκερδώς, τόσο στην ποντιακή βραδιά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, όσο και σήμερα Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στον ποδοσφαιρική αγώνα.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.20173

Ο Ανέστης Τυριτίδης και ο Σωκράτης Βασιλειάδης με παρέα φίλων στους ρυθμούς του τίκ

Από το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017, την αποστολή των καλλιτεχνών του Παλλαλιακού, υποδέχθηκε στο ξενοδοχείο Bavaria ο ιδιοκτήτης του Ανέστης Τυριτίδης, ένας ξενιτεμένος Έλληνας του Πόντου στη Στουτγάρδη με καταγωγή από το νομό Θεσσαλονίκης, και τους ευχήθηκε καλό διήμερο στην Βάδη Βυρτεμβέργη.

PALLALIAKOS.STUDGARTIBIBLIOTHIKI.25.11.20174

Η αποστολή του Παλαλλιακού στην νέα κεντρική βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης

Την σκυτάλη πήρε ο Σωκράτης Βασιλειάδης, ένας Έλληνας επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λυδία Καβάλας, γέννημα – θρέμμα της Στουτγάρδης, ο οποίος δεν ξέχασε από πού ξεκίνησαν οι παππούδες και οι γονείς του.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.GIPEDO.25.11.20171

 Η αποστολή του Παλλαλιακού στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας της Στουτγάρδης

Αν και ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στουτγάρδη, σε μια περιοχή του Κάνσταντ, όπου σε μια ακτίνα 5 χιλιομέτρων υπάρχουν 8.500 Έλληνες και μετά τις 8 το βράδυ στους δρόμους ακούς σχεδόν μόνο ελληνικά, ξενάγησε ο ίδιος με τους συνεργάτες του την αποστολή των καλλιτεχνών της ομάδας του Παλλαλιακού, στην κεντρική βιβλιοθήκη της Στουτγάρδης.

STUGART.PALLALIAKOS.DONIS.25.11.2017.IMG 6969

 

Ο ποδοσφαιριστής Τάσος Δώνης, με τον προπονητή του Παλλαλιακού Μίλτο, Ανδρεανίδη, τον αρχηγό της ομάδας Μπάμπη Ιορδανίδη, τον γενικό γραμματέα και υπεύθυνο τύπου της ομάδας Γιάννης Γκόσμιο και άλλα μέλη της αποστολής στη διάρκειας της ανταλλαγής δώρω, στο προπονητικό κέντρο της ποδοσφαρικής ομάδας της Στουτγάρδης

Ακολούθησε η ξενάγηση στους χώρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Στουτγάρδης, η οποία παίζει στην Μπουτεσλίνκα, όπου οι καλλιτέχνες της ομάδας του Παλλαλιακού, είχαν συνάντηση με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή της ομάδας, τον Τάσο Δώνη, με τον οποίο αντάλλαξαν δώρα και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν τόσο στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, όσο και στα αποδυτήρια της ποδοσφαιρικής ομάδας της Στουγράρδης.

PALLALIAKOS.MERSENTES.STUDGARTI.25.11.20176

Στο μουσείο της Μερσεντές

Στη συνέχεια η ομάδα των καλλιτεχνών του Παλλαλιακού ξεναγήθηκε στο μουσείο της Μερσεντές, ένα κόσμημα ιστορίας για την εξέλιξη της μηχανικής στο σύγχρονο κόσμο.

Το γλέντι

Το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017, όλοι οι δρόμοι για τους γνήσιους Πόντιους και τους φίλους τους, οδηγούσαν στο κλειστό αθλητικό στάδιο στην περιοχή του αεροδρομίου της Στουτγάρδης, στην αίθουσα Dombaslerstr 10 – 70794 Fiderstadt  Bernhausen.

Από τις 7 το βράδυ ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει στην αίθουσα όπου τους υποδέχονταν νέες και νέοι του συλλόγου και τους οδηγούσαν στα τραπέζια που σταδιακά γέμιζαν από τους λάτρεις της ποντιακής μουσικής παράδοσης.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.2017 2

Οι καλλιτέχνες του Παλλαλιακού αρχίζουν τον χορό 

Η τιμή εισόδου είχε καθοριστεί στα 10 ευρώ. Οι καλλιτέχνες σταδιακά ο ένας μετά τον άλλον ανέβαιναν στη μουσική σκηνή και έπαιζαν στους ρυθμούς της μουσικής παράδοσης του Ευξείνου Πόντου, στα ακούσματα του παππού και της καλομάνας, έτσι όπως μας τους έφεραν από την αξέχαστη γη του Πόντου.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.2017 11

Ο επιχειρηματίς Αντώνης Κουϊρουκίδης, χορηγός της Ομοσπονδίας και συλλόγων της Γερμανίας, μαζί με τον Τάκη Αλαματίδη, τον Μελέτη Παπαδόπουλο και παρέα φίλων τους

Στο χορό, βρέθηκαν πρόεδροι και μέλη ποντιακών συλλόγων από την περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης, αλλά και από την περιοχή της Ρηνανίας Βεστφαλίας, από την Φραγκφούρτη, το Λούτβισχάφεν, το Κρέφελτ, το Όφεμπαχ και από πολλές άλλες πόλεις της Γερμανίας.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.2017 10

Ο  Ανέστης Οσιπίδης με την οικογένεια και τους φίλους του στο χορό

Στο χορό παραβρέθηκαν επίσης οικογενειακώς ο πρόεδρος της ΟΣΕΠΕ Ανέστης Οσιπίδης, μαζί με τον μεγάλο του γιο, τη νύφη του, το εγγονάκι του, -και καμάρωνε τον γιο του Ηλία Οσιπίδη, να παίζει νταούλι σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης- μαζί με άλλους προέδρους και μέλη της Ομοσπονδίας.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.2017 8

Ο Γιάννης Μπουρσανίδης, ο Δημήτρης Οξυζίδης πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Στουτγάρδης "Ποντιακή Εστία", ο Γιώργος Αμαραντίδης και ο Θόδωρος Λαζαρίδης

Παραβρέθηκαν επίσης, οι πρώην πρόεδροι της ΟΣΕΠΕ Γιώργος Αμαραντίδης και Γιάννης Μπουρσανίδης. Σήμερα ο Γιώργος Αμαραντίδης είναι ο νέοςπρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ και ο Γιάννης Μπουρσανίδης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΙΣΥΠΕ, μαζί με τον Θόδωρο Λαζαρίδη από τα Αλωνάκια Κοζάνης, ο οποίος είναι μέλος του δ.σ. της ΔΙΣΥΠΕ.

PALLALIAKOS.STUDGARTI.25.11.20175

Ο Γιάννης Γκόσιος, ο Μπάμπης Ιορδανιδης, η Ελένη Τσακιρίδου και ο Δημήτρης Παπαγερίδης

Στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Παπαγερίδης, γενικός γραμματέας συλλόγου Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία», καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και διάβασε τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Ελένη Τσακιρίδου, παρέδωσε στους εκπροσώπους της ομάδας του Παλλαλιακού τιμητική πλακέτα.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος τύπου του Παλλαλιακού Γιάννης Γκόσιος και ο αρχηγός της ομάδας Μπάμπης Ιορδανίδης.