Μια σημαντική επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στο Κίεβο της Ουκρανίας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε μια χώρα όπου σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο στις ανατολικές περιοχές της, όπου κατοικεί συμπαγής ελληνικός πληθυσμός και από τις πολεμικές διαμάχες και συγκρούσεις μετρά νεκρούς και τραυματίες και ξεριζωμένους από τα σπίτια τους.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα έχει συνάντηση στις 11.30 το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, PavloKlimkin. Μετά το τέλος της συνάντησης, γύρω στις 12:30, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στη συνέχεια, ο κ. Κοτζιάς θα έχει ενημέρωση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Τις απογευματινές ώρες στις 16:30, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, με την οποία θα συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός στην σπαρασσόμενη από τις εμφύλιες συγκρούσεις ανατολική περιοχή της Ουκρανία.  Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Ουκρανίας, στις 17:30.

Στο Παρίσι
Στη συνέχεια, ο Νίκος Κοτζιάς θα αναχωρήσει για το Παρίσι, όπου την επομένη ημέρα, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, LaurentFabius, στις 11 το πρωί. Αμέσως μετά, ο κ. Κοτζιάς θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των μεσογειακών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MedGroup).