Εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία επανέρχεται η υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τους Βορειοηπειρώτες και τους Κωνσταντινουπολίτες, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Δημήτρης Στρατούλης στην εκπομπή «πρωινό ant1» του Γιώργου Παπαδάκη, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο αποκαθίσταται μία αδικία της πολιτείας σε βάρος αυτών των ανθρώπων και έτσι εκπληρώνεται μια προεκλογική υπόσχεση.

Όσον αφορά την επαναφορά του επιδόματος του ΟΓΑ των 360 ευρώ στους υπερήλικες ομογενείς, από τους οποίους κόπηκε λόγω μνημονιακής υποχρέωσης των προηγούμενων κυβερνήσεων επειδή δεν είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα για να συνεχίσουν να το λαμβάνουν, αυτό θα επαναχορηγηθεί στο επόμενο δίμηνο, είπε ο κ. Στρατούλης, με νομοθετική ρύθμιση η οποία ετοιμάζεται από το υπουργείο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα είπε πριν από μερικές ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, από τους 40.000 υπερήλικες ομογενείς που ήταν δικαιούχοι αυτού του επιδόματος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, ήδη 8.000 δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, οι οποίοι έφυγαν από αυτόν τον κόσμο με την Ελλάδα να τους έχει φερθεί με τον χειρότερο τρόπο στα τελευταία χρόνια της ζωής του. Και όπως λένε, η μητέρα πατρίδα, τους φέρθηκε ως κακιά μητριά.