ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΦΟΡΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΗΣ

Έκλεισε σήμερα Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, λίγο μετά τις 10 το πρωί το Βρετανικό Κοινοβούλιο και θα παραμείνει κλειστό λόγω της αυξημένης απειλής για την ασφάλεια μετά τη βομβιστική επίθεση καμικάζι τη Δευτέρα στο Μάντσεστερ με άμεση ισχύ. Η προγραμματισμένη για σήμερα στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) και με την ενεργή συμμετοχή του Lord Stone of Blackheath με θέμα «The destruction of an ancient civilisation: the Genocide of the Greeks of the Ottoman Empire», που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Βουλή των Λόρδων στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, βρίσκεται στον αέρα.

Ο Λόρδος και οι διοργανωτές ειδοποιήθηκαν πως δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση γιατί για λόγους ασφαλείας μέχρι νεοτέρας κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Στην επιμονή των διοργανωτών πως όλα έτοιμα και έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές – εισηγητές από όλο τον κόσμο και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από την Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη, ζητήθηκε άλλος δημόσιος χώρος προκειμένου να μην αναβληθεί.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τη λύπη τους για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά πάσα πιθανότητα έχει βρεθεί εναλλακτική λύση, προκειμένου να γίνει η εκδήλωση σε κοντινό δημόσιο χώρο με αυτόν του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

LONDINO.DISIPE.GENOKTONIA.BOULH.LORDOI.23.5.2017 2

Γεύμα εργασίας

Το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου οι διοργανωτές της εκδήλωσης ο Lord Stone of Blackheath και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) πραγματοποίησαν γεύμα εργασίας στο οποίο παραβρέθηκαν οι ομιλητές – εισηγητές του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιώργος Βαρεμένος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη και ο βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Αντωνιάδης, ο οποίος είναι και γενικός γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων.

LONDINO.DISIPE.GENOKTONIA.BOULH.LORDOI.23.5.2017

Αυξημένα μέτρα

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε δηλώσεις της το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε πως το επίπεδο συναγερμού στη χώρα αυξάνεται στην ανώτατη βαθμίδα, από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2007, γεγονός που δείχνει πως οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας δεν αποκλείουν και νέο χτύπημα.

Επίσης το κοινοβούλιο της Βρετανίας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε και επισήμως πως θα παραμείνει κλειστό λόγω της αυξημένης απειλής για την ασφάλεια και πως το μέτρο αυτό έχει άμεση ισχύ. «Κατά συνέπεια όλες οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις ματαιώνονται με άμεση ισχύ. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας».

Να επισημάνουμε ότι οι συνεδριάσεις του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν σταματήσει λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου 2017.