Στο πλαίσιο αναζήτησης νέων δράσεων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), για ενημέρωση του κοινού σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων, προτάθηκε κατά την διάρκεια της 13ης συνεδρίασης από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.Πο.Σ.) Νοτίου Ελλάδος Χρήστο Δημόπουλο η κατασκευή ενος μίνι ενημερωτικού περιπτέρου.

Στην επόμενη, 14η συνεδρίαση η οποία έγινε στα γραφεία της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε το πρώτο περίπτερο κατασκευασμένο από τον Χρήστο Δημόπουλο.

Εχει διαστάσεις 1.20μ. × 0.90μ. × 2.00 μέτρα και μπορεί να μεταφερθεί με απλό Ι.Χ. και να στηθεί σε λίγα λεπτά από ένα άτομο.

Στις τέσσερις (4) πλευρές του έχει όλες τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω γενοκτονίες, τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

POE.PERIPTERO.DHMOPOYLOS.MENEMENH.18.2.2024.IMG 4727 1

Ο Χρήστος Δημόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος παραχώρησε το μίνι ενημωτικό περίπτερο ως περιουσιακό στοιχείο στην ΠΟΕ

Το πρωτότυπο περίπτερο ο Χρήστος Δημόπουλος ζήτησε να καταγραφεί ως περιουσιακό στοιχείο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος(Π.Ο.Ε.) και η χρήση του να δοθεί στην νεολαία της για άμεση χρήση.

Επιδίωξη είναι να κατασκευαστούν αρχικά πέντε (5) τεμάχια, ένα για κάθε περιφέρεια, και ίσως στο μέλλον να έχει ενα κάθε ποντιακός σύλλογος ώστε να διαδοθεί παντού το έγκλημα της γενοκτονίας των προγόνων μας.