Αρχίζει την λειτουργία των τμημάτων της η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, πλην των χορευτικών, και με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, την οποία εκ μέρους του, υπογράφουν ο πρόεδρος Νικόλαος Τομπουλίδης και η γενική γραμματέας Ευαγγελία Τογκουσίδου, προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, να πάρουν μέρος και να έρθουν για μια ακόμη χρονιά κοντά στον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.

Η ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, είναι η ακόλουθη:

«Μετά την πάροδο οκταμήνου αναστολής της λειτουργίας των τμημάτων της λέσχης λόγω επιβολής υγειονομικών μέτρων ένεκα της πανδημίας COVID-19 έφτασε η ώρα για την επαναδραστηριοποίηση του συλλόγου μας με την έναρξη λειτουργίας των περισσοτέρων τμημάτων μας, πλην των χορευτικών τμημάτων, για τα οποία απαγορεύεται η δραστηριοποίηση τους, από την πολιτεία, για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Για την έναρξη των χορευτικών τμημάτων θα γίνει νέα ανακοίνωση και σύμφωνα με την εξέλιξη της   κατάστασης που θα διαμορφωθεί στις επόμενες ημέρες και πάντα εφαρμόζοντας τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία όλων μας.

Έχοντας αυτά υπόψη μας ξεκινάμε από 18 Οκτωβρίου 2020 και συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανή τη γνήσια ποντιακή παράδοση στη διάλεκτο, τη μουσική, το θέατρο, τη λαογραφία και το τραγούδι.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από 18 Οκτωβρίου 2020, έχουν όπως παρακάτω:

Υπεύθυνος Τμημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο: Κοτίδης Ιωάννης.

Τμήματα ποντιακής διαλέκτου: Παρασκευή 9 μ.μ. Δασκάλα: Μαχαιρίδου Αναστασία.

Τμήμα θεάτρου (ενηλίκων): Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ηθοποιών. Υπεύθυνος: Ιντζεβίδης Αρχιμήδης.

Τμήμα θεάτρου (παιδικό): Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ηθοποιών.

Υπεύθυνοι: Πουλτίδου Κική και Κουβρακίδης Αντώνης.

Τμήμα εκμάθησης Νταουλιού και Κρουστών: Κάθε Κυριακή από τις 5 μ.μ. Δάσκαλος: Ουσταμπασίδης Δημήτρης.

Τμήματα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας: Κάθε Τρίτη από τις 5 μ.μ. Δάσκαλος: Καλιοτζίδης Χρήστος.

Τμήμα εκμάθησης σκίτσου: Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σκιτσογράφος: Νικολαΐδης Δημήτρης.

Τμήμα  εκμάθησης  πνευστών  μουσικών  οργάνων  (γαβάλ – αγγείο): Κάθε Δευτέρα από τις 5 μ.μ.  Δάσκαλος: Φωλίνας Βασίλης.

Οι εγγραφές άρχισαν στη Γραμματεία της λέσχης και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Λέσχης, στο Πανόραμα Βέροιας ( Λ. Πορφύρα 1). Τηλ. επικοινωνίας - ενημέρωσης: 2331072060 από Κυριακή έως Πέμπτη. Ώρες: 5 – 9 μ.μ. και 6983503676 (πρόεδρος).

Η νέα χρονιά ξεκινά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και στα μέλη του συλλόγου μας θα λειτουργήσουμε με συνέπεια, όπως καθορίζουν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, για την ασφάλεια της υγείας όλων μας.

Σας ευχόμαστε καλή εκπαιδευτική χρονιά με υγεία και σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσουμε και αυτήν την χρονιά όλοι μαζί, στη μεγάλη οικογένεια της λέσχης».