Την προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλουν καθημερινά στις δύσκολες συνθήκες του Κορωναϊού, επιβραβεύει με μία συναυλία ευγνωμοσύνης προς όλο το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ, ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ", σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων ΑΧΕΠΑ «Πεδάνιος Διοσκουρίδης» και το Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται προκειμένου να εκφραστεί ο σεβασμός και η συμπαράσταση στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ως Νοσοκομείου αναφοράς κοροναϊού COVID – 19.

Η μουσική συναυλία θα είναι ολιγόλεπτη με 15 παραδοσιακά μουσικά όργανα και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 και ώρα 11.30, στο Προαύλιο του Νοσοκομείου. Η συναυλία περιλαμβάνει ορχηστρικά μουσικά θέματα από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, που θα παρουσιάσει το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντελεστών της εκδήλωσης, «η ευγνωμοσύνη αποτελεί αξία του πολιτισμού μας και πρέπει να εκφράζεται. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια μικρή ηθική υποστήριξη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που συνεχίζει να καταβάλει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά του ιού στη Θεσσαλονίκη».