Μία σημαντική εκδήλωση, μνήμης, τιμής και ενθύμησης, πραγματοποιείται προς τιμήν των μοναχών της ιστορικής Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Βλατάδων, θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, ενώ θα μιλήσουν για τους μοναχούς που ήρθαν στην Ελλάδα και συνέχισαν τη διακονία τους ως εφημέριοι και δάσκαλοι, οι κάτοικοι των χωριών και των πόλεων στις οποίες εγκαταστάθηκαν. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και κειμηλίων της Μονής του Περιστερεώτα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Θεοδόσιος Κυριακίδης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μουζενίδης, η εκδήλωση τιμής την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, θα αρχίσει στις 18.00 με τους χαιρετισμούς των επισήμων και θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο.

AGIOS.GEORGIOS.PERISTEREOTA.MONH.BLATADON.AFISA1

Στη συνέχεια θα γίνει εισαγωγική αναφορά για τους μοναχούς, και αναφορά στον Αρχιμ. Ανανία Σιαμίδη από εκπροσώπους του Κολχικού Λαγκαδά, αναφορά στον Αρχιμ. Ιγνάτιο Ηλιόπουλο από εκπροσώπους των Γιαννιτσών, αναφορά στον Αρχιμ. Γρηγόριο Σιδηρουργόπουλο από εκπροσώπους της Λεκάνης Καβάλας.
Η εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση προς τιμήν των παρευρεθέντων.