Σε εικοσιτέσσερις (24) πόλεις της Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του, στο κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Όπως ανακοινώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, με το σύνθημα «Οι Έλληνες στις επάλξεις για τη Μακεδονία», θα γίνουν 14 παράλληλες εκδηλώσεις την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 19.30 το βράδυ, στις πόλεις της Μακεδονίας, όπως, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Σιάτιστα.

Συγκεντρώσεις, θα γίνουν επίσης και στις πόλεις Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως.

Τις συγκεντρώσεις στηρίζουν με ανακοινώσεις τους πολλοί δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια των αντίστοιχων πόλεων, όπως επίσης και μητροπολίτες των περιοχών αυτών. Για την επιτυχία των κινητοποιήσεων έχουν ναυλωθεί δεκάδες λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου στα σημεία των συγκεντρώσεων, ενώ το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες θα ανακοινωθεί από την οικεία περιοχή.

Τα συλλαλητήρια στηρίζουν με ανακοίνωσή τους, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) 

http://efxinospontos.gr/omogeneia/3771-disype-kalei-tis-pontiakes-organoseis-na-dosoun-to-agonistiko-paron-sta-pammakedonika-syllalitiria 

και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ), 

http://efxinospontos.gr/omogeneia/3766-poe-i-kataskevi-tou-psevdepigrafou-makedonikoy-ethnous-ypothalpei-ton-ethnikismo-kai-ton-alytrotismo 

και καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν μέρος.