Τις ποντιακές οργανώσεις καλεί να δώσουν παρόν στα συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων, η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ).

Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΣΥΠΕ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο Γεώργιο Αμαραντίδη και τον γενικό γραμματέα Βασίλειο Μωϋσίδη, αναφέρει:

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων καλεί όλους τους Ποντίους και όλες τις ποντιακές οργανώσεις να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν και να ενώσουν τη φωνή τους με τους άλλους συν-έλληνες ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας που επιχειρείται από τους Σκοπιανούς και από κάποιους στην Ελλάδα οι οποίοι λειτουργούν κάτω από την πίεση των ισχυρών της γης. Είναι σε όλους μας γνωστές οι συνέπειες για μας τους Έλληνες αν δοθεί στο κρατίδιο αυτό όνομα που να περιέχει τον όρο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» είναι μία και είναι ελληνική.

Όλοι μαζί οφείλουμε να δώσουμε δυναμικά το παρόν στα παμμακεδονικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε 13 πόλεις της χώρας την 6η Ιουνίου 2018».