Με έντονο ποντιακό χρώμα από τις αλησμόνητες πατρίδες του Ευξείνου Πόντου και σε μια νοσταλγική βραδιά, εξελίχθηκε η παρουσίαση του Β’ τόμου της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου, που οργάνωσε Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού «Η Μίεζα» στην φιλόξενη αίθουσα του, στον Κοπανό Ημαθίας.

KOPANOS.TSEXOS.ILIAS.BIBLIO.POIHSH.12.11.2023 5

Για το βιβλίο, τον Β’ τόμο της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης και τον δημιουργό του Ηλία Τσέχο, μίλησαν οι, Γεώργιος Ορδουλίδης (καθηγητής βυζαντινής μουσικής, Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε.), Σίμος Ανδρονίδης (διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.) και Άκις Θωμαΐδης (εκδότης), ενώ ο Ηλίας Τσέχος απήγγειλε ποιήματα στην ποντιακή διάλεκτο και στη νεοελληνική τους απόδοση.

KOPANOS.TSEXOS.ILIAS.BIBLIO.POIHSH.12.11.2023 2

Οι συμμετέχοντες στην παρουσίαση του βιβλίου είχαν στην συνέχεια την ευκαιρία να απολαύσουν την εντυπωσιακή εμφάνιση των παιδιών του εφηβικού χορευτικού συγκροτήματος τού συλλόγου, με την εξαιρετική μουσική των Κώστα Κακουλίδη στην ποντιακή λύρα και Κώστα Καπουρτίδη στο νταούλι, και δοκίμασαν ωραιότατα ποντιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.

KOPANOS.TSEXOS.ILIAS.BIBLIO.POIHSH.12.11.2023 6

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ηρωικής Πόλης της Νάουσας Ν. Καρανικόλας, η αντιδήμαρχος οικονομικών Δ. Μπαλτατζίδου, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κοπανού και Ζερβοχωρίου Β. Χαβιαρόπουλος και Ν. Σταμπολίδης, ο Α. Καγκελίδης, ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας Χ. Καπουρτίδης και εκπρόσωποι του Δ.Σ. Πυρσού Νάουσας, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

KOPANOS.TSEXOS.ILIAS.BIBLIO.POIHSH.12.11.2023 4

Με ανακοίνωσή του ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέων Κοπανού «Η Μίεζα», ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου του τόμου της δίγλωσσης Ανθολογίας Ποντιακής Ποίησης του Ηλία Τσέχου.