Το βιβλίο του Βασίλη Ταρνανίδη, «Χιονονιφάδα στη Σαχάρα», που εκδόθηκε από τις Αφοί Κυριακίδη ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., θα παρουσιαστεί στην πόλη της Κοζάνης, το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα Κοβεντάρειο.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, Δρ. Κοιν. Επιστημόνων Συμπεριφοράς, ο Παναγιώτης Μωυσιάδης, λαογράφος – ερευνητής, ο Σάββας Αμαραντίδης, μαθηματικός, τέως λυκειάρχης, Αγάπη Αμαραντίδου, χειρουργός οδοντίατρος, πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Καπνοχωρίου, μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID της UNESCO, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η Μνήμη» και ο Δημήτρης Καμαριάδης, πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, η Κοινότητα Καπνοχωρίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Καπνοχωρίου Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, η Ένωση Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας «Η ΜΝΗΜΗ». 

BIBLIO.TARNANIDHS.BASILHS.XIONONIFADA.KOZANH.20.3.2023

Η ποιητική συλλογή του Βασίλη Ταρνανίδη, είναι απόσταγμα ζωής του συγγραφέα, για όσα έζησε και οραματίστηκε και το αφιερώνει στη σύζυγο, τα παιδιά και εγγόνια του. Και όπως αναφέρει, το κατ’ εμέ, αρκεί μου η αιώρα από το σύλλαμπρο των παιδιών και εγγονιών μου βλέμμα!

Ο Βασίλης Ταρνανίδης, ενεργός πολίτης, τόσο στη λογοτεχνία, όσο και στην ποντιακή ποίηση, στη διάλεκτο, στο θέατρο, μας προσφέρει τον καρπό της ενασχόλησής τους, με την ποίηση στη νεοελλική γραμματεία.