Το βιβλίο του Στέφανου Τανιμανίδη, «ΠΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ», παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή 100 και πλέον Ποντίων, φιλοποντίων και βιβλιόφιλων, από την «ΕΥΞΕΙΝΟ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» και τον εκδοτικό οίκο ΣΤΑΜΟΥΛΗ, στην αίθουσα του πολιτιστικού Συλλόγου ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2022.

Το βιβλίο του συγγραφέα και Επίτιμου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων «Π.Ο.Π.Σ.» Στέφανου Τανιμανίδη «ΠΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ», προλόγισαν η γενική γραμματέας του Ποντιακού Συλλόγου και Αγιογράφος Αντωνία Τσαγκαράκη η οποία έκανε αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου, καθώς και την σημασία της καταγραφής της ιστορίας και του πολιτισμού του Ελληνισμού του Πόντου και την ανάδειξη τους, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές, κάτι που επιχειρεί συστηματικά και τεκμηριωμένα, όπως τόνισε το βιβλίο που κ. Τανιμανίδη.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε ιστορική αναδρομή του Ελληνισμού του Πόντου και στις ιστορικές μεταναστεύσεις Ποντίων στην Κρήτη, τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο και την προσφορά των Ποντίων στην μητροπολιτική Ελλάδα. Τέλος αναφέρθηκε στην πολύχρονη αγωνιστική πορεία του συγγραφέα στην διεκδίκηση σειράς αιτημάτων του ποντιακού Ελληνισμού.

Αναφορά στο βιβλίο και χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Ηρακλείου Γιάννης Λεπτοκαρίδης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού κ. Αυγενάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος, που έκανε ιστορική αναδρομή στον ποντιακό Ελληνισμό, στον θετικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για την επαναλειτουργία της ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά, και στον μακαριστό μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο, καθώς και στην σημαντική συμβολή του συγγραφέα στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Στην εκδηλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δημάρχου Ηρακλείου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλικαρνασσού, Δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, της εκπαιδευτικής κοινότητας και η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ Ιατρός κ. Ελένη Ασπετάκη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μουσικό - χορευτική εκδήλωση από τον λυράρη Στέλιο Γεωργιάδη και στο Νταούλι τον κ. Ζουρνατζίδη, ενώ στους καλεσμένους προσφέρθηκαν ποντιακά και κρητικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κύριες του Συλλόγου, καθώς και πίτσες προσφορά του εργαστηρίου του ένθερμου Πόντιου πατριώτη Χρήστου Ζουρνατζίδη.