Το βιβλίο του Γιάννη Τερζίδη, εκπαιδευτικού, “Αέρας σ΄ μαναχόν κανείται…” θα παρουσιαστεί στην πόλη της Κοζάνης, το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουνίου 2022, ένα βιβλίο παραταθήκη της ποντιακής διαλέκτου, έτσι όπως την άκουσε ο συγγραφέας από τους πρόσφυγες της πρώτης γενιάς.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ποντίων Κυριών Δυτικής Μακεδονίας “Η ΜΝΗΜΗ”, προσκαλεί τα μέλη και τις φίλες και φίλους του συλλόγου, στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Τερζίδη, “Αέρα σ’ μαναχόν κανείται…”, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στις 20.30 το βράδυ στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, σε μία εκδήλωση που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 100 χρόνια μνήμης του προσφυγικού ελληνισμού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Στάθης Ταξίδης, διευθυντής του περιοδικού “Ποντιακή Εστία”, ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης, έργων στην Ποντιακή και στο Ποντιακό Βήμα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα αναγνώσουν, ο Αλέξης Παρχαρίδης, καλλιτέχνης και η Αναστασία Ευσταθιάδου, ερασιτέχνης ηθοποιός του ποντιακού θεάτρου.
Το βιβλίο του Γιάννη Τερζίδη«Αέρα σ’ μαναχόν κανείται»..., δηλαδή, η αύρα σου και μόνο μου είναι αρκετή... είναι μία κατάθεση ψυχής και καρδιάς.
Ο συγγραφέας αφηγείται με εξαιρετικό τρόπο ιστορίες πατρίδας ή και γεγονότα του παρελθόντος.
Ωστόσο με τον ίδιο θαυμάσιο τρόπο σχολιάζει τη σύγχρονη πραγματικότητα, σχολιάζοντας και ανατέμνοντας τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά γεγονότα, αποδεικνύοντας περίτρανα την αδιάρρηκτη αλληλουχία της γλώσσας μας στην μακραίωνη διαδρομή της στο χωροχρόνο.