Η παρουσίαση του βιβλίου της Αρχοντούλας και του Νίκου Κωνσταντινίδη «Οι Ρίζες μας. Πόντος – Καύκασος – Χωρύγι Κιλκίς», θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου Χωρυγίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αθανάσιος Ακριτίδης, εισαγγελέας Αρείου Πάγου, ο Ανανίας Τσιραμπίδης, ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Νικολαΐδης πρώην διευθυντής τραπέζης, οι συγγραφείς Αρχοντούλα και Νίκος Κωνσταντινίδης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο Νίκος Αφεντουλίδης πρώην βουλευτής.

Το βιβλίο «Οι Ρίζες μας», που συνέγραψαν η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, φιλόλογος και εκπαιδεύτρια της ποντιακής διαλέκτου μαζί με τον πατέρα της εκπαιδευτικό Νίκο Κωνσταντινίδη, αναφέρεται στην πορεία που ξεκίνησαν οι πρόγονοί τους από τον αλησμόνητο Πόντο, πως πέρασαν στο Καρς και στη συνέχεια πως έφτασαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Χωρύγι Κιλκίς.

Το βιβλίο όμως δεν αφορά στενά τους κατοίκους του χωριού, αλλά είναι και ένα μάθημα ιστορίας για όσους θέλουν να διαβάσουν και γενικά στοιχεία για τον Πόντο και τον ελληνισμό του Πόντου, αλλά και μια μικροϊστορία ενός προσφυγικού χωριού.  

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ποντιακός πολιτιστικός σύλλογος Χωρυγίου Κιλκίς και ο πρόεδρός του Παύλος Παπαδόπουλος, καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγους, αλλά και όλους τους ενδιαφερομένους να παραστούν στην εκδήλωση.