Στο νομού Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στην πλατεία δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Άμπλιανη Λαμίας, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γεώργιος Κικώτης, το απόγευμα της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2023.

Την επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών, και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 18.30 με τους χαιρετισμους, στις 18.50 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στις 18.55 η επιμνημόσυνη δέηση για τους Έλληνες του Πόντου, και στις 19.10 Πυρρίχιος Χορός από πυρριχιστές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και χορός από τους χορευτές της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας, «έχοντας βαθύ το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία μας και στο καταστατικό σκοπό του συλλόγου μας, πραγματοποιούμε ένα όνειρο χρόνων.

Την δημιουργία μνημείου αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην πόλη μας.

Με τη στήριξη του Δήμου μας και της κας Νίκης Χειμωνίδου, το όνειρο αυτό γίνεται πραγματικότητα.

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε όλους να συμμετάσχετε στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων που αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογό μας και γιορτή της κληρονομιάς μας. Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:30. Στην πλατεία δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άμπλιανη».