Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» με τον Φιλαθλητικό  Σύλλογο Αγρινίου έκλεισε στις 22 Μαΐου 2022 τον κύκλο των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προσφυγικό συνοικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία και με την συμμετοχή τους μικροί και μεγάλοι έδειξαν έμπρακτα ότι δεν ξεχνάνε.
AITOLOAKARNANIA.PSATHAS.GENOKTONIA.22.5.20222
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς «άλλη μια εκδήλωση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο και ανηφορικό μονοπάτι της καθολικής αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας.
AITOLOAKARNANIA.PSATHAS.GENOKTONIA.22.5.20223
Το μουσικό ποντιακό αφιέρωμα που ακολούθησε συνοδεύτηκε με χορό από μέλη και φίλους του Συλλόγου μας και με αυτό τον τρόπο δείξαμε ότι οι ποντιακοί χοροί είναι αυτοί που κράτησαν ζωντανή την μνήμη, την ποντιακή μας διάλεκτο, τα ήθη και έθιμα μας 103 χρόνια μετά.
AITOLOAKARNANIA.PSATHAS.GENOKTONIA.22.5.20224
Οι δύο σύλλογοι τόσο ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας " Δημήτρης Ψαθάς" όσο και ο Φιλαθλητικος Σύλλογος Αγρινίου δίνουμε το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και την υπόσχεση να συνεχίσουμε δυναμικά αφήνοντας παρακαταθήκη σε αυτούς που ακολουθούν και δεν είναι άλλοι από τα παιδιά μας».