Εκδήλωση με θέμα «Η Γενοκτονία στην Ανατολή. Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο έθνος – κράτος», πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» το Σάββατο 16 Μαΐου στις 7.30 μ.μ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γενοκτονίας, με ομιλητές τον Sait Cetinoglu, Τούρκο ερευνητή με θέμα «Η Τρομοκρατία της «Ένωσης και Προόδου» κατά των Χριστιανών στη Μικρά Ασία: Οικονομικοί Αποκλεισμοί, Λεηλασίες και Πυρπολήσεις», από τον Βλάση Αγτζίδη, ιστορικό, με θέμα «Η Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ανατολή και η διαχείριση της ιστορικής Μνήμης», του Θεοδόση Κυριακίδη, ιστορικού με θέμα «Ακαδημαϊκή έρευνα, πολιτική διεκδίκηση και δημόσιος λόγος για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής» και τη Βάσω Τσαλόγλου, ιστορικό με θέμα «Η Ανατολική Θράκη στη δεκαετία 1912 – 1922».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ομίλου για την ιστορία και τον πολιτισμό του νομού Κιλκίς, το Σάββατο 16 Μαΐου στις 7.30 το βράδυ στο «central hall» στον ημιόροφο του ξενοδοχείου «habitat».