Εκδηλώσεις  μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιεί η Εύξεινος Λέσχης Χαρίεσσας Νάουσας του νομού Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 16 Μαΐου στις 20.00 θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου ετοιμασία και στόλισμα του κόλλυβου στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας από το τμήμα γυναικών του συλλόγου.

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 9.45 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαρίεσσας και προσφορά κολλύβων στη μνήμη των 353.000 ψυχών θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Στις 10.3ο το πρωί δεξίωση Μνημοσύνου στην αίθουσα του συλλόγου της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Στις 11 το πρωί παράσταση με θέμα «Η Γενοκτονία των Ποντίων», μονόπρακτο από την Ελένη Σαββίδου (αντιπρόεδρο του Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης και μέλος της θεατρικής Ομάδας Ακτριτών Θεσσαλονίκης). Στις 11.15 , χορωδία τραγουδιών από το τμήμα γυναικών του συλλόγου και στη λύρα θα είναι ο Δημήτρης Τσιμενίδης. Στις 11.30 θα γίνει η προβολή του ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Στα χνάρια των Αργοναυτών» του Θεοδόση Κυριακίδη Θεοδόση διδάκτορος Ιστορίας, θεολόγου  και υπεύθυνο του ερευνητικού κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Την Τρίτη 19 Μαΐου με θέμα «Αναδεικνύουμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από το σχολείο», στις 10 το πρωί οι μαθητές του δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας -Μονοσπίτων επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας και σε συνδυασμό με τους εκπαιδευτικούς μαθαίνει για την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου.