Το μπρούτζινο άγαλμα του Εθνομάρτυρα του Πόντου Νίκου Καπετανίδη, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να κλέψουν άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες μάλλον με τη βοήθεια αγροτικού αυτοκινήτου, αλλά κόπηκε το σχοινί και τράπηκαν σε φυγή.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σιδηρόπουλος αναφέρει.

«Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης θεωρεί πλέον ατιμωτική για την θυσία του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη την συνεχιζόμενη προσπάθεια βανδαλισμού του μνημείου του στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

KAPETANIDHS.NIKOS.AGALMA.PAYLOY.MELA.BANDANISMOS.SXOINIA.3.12.2023 1

Μετά την εγκληματική αφαίρεση των γλυπτών αναπαραστάσεων της ηρωικής στάσης του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στα Κεμαλικά Τουρκικά Δικαστήρια της Αμάσειας,την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 ο πρόεδρος του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, κατέστη μάρτυς της άθλιας προσπάθειας "αγνώστων" βανδάλων να κλέψουν με σκοινιά και αυτοκίνητο ολόκληρο το μπρούτζινο σώμα του Νίκου Καπετανίδη.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία διαπίστωσε το γεγονός και τα στοιχεία από την κίνηση του αυτοκινήτου.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης καταθέτει μήνυση κατά αγνώστων όπως του υποδείχτηκε από τις Αστυνομικές αρχές.

Πλην όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι η κατάσταση στο μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά δεν είναι ανεκτή.

Δεκάδες " άγνωστοι" έχουν εισέλθει λάθρα στα ερειπωμένα κτήρια που αναμένουν την στοργή της Πολιτείας για να ανακαινιστούν.

Ο ανάδοχος των έργων ανάπλασης έχει καταγγείλει επανειλημμένα κλοπές και φθορές πολύτιμων υλικών, καλωδίων κλπ που αφορούν στην ηλεκτροδότηση και φωτισμό του χώρου με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο Έλληνας πολίτης από το υστέρημα του για την αναπλήρωση τους.

Δεν αφορά δηλαδή η κατάσταση μόνο το μνημείο του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη αλλά εν συνόλω την ασφάλεια του χώρου και την κίνηση όλων των πολιτών που διέρχονται καθημερινά.

Καλούμε την Αυτοδιοίκηση,την Πολιτεία τα κόμματα την Ελληνική Αστυνομία να θέσουν σε ύψιστη προτεραιότητα το ζήτημα του μητροπολιτικού πάρκου Παύλου Μελά.

Τα έργα θα διαρκέσουν πολλά χρόνια.

Τι θα γίνει με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων,των διερχομένων πολιτών και των μνημείων μας;».