Εκδήλωσεις μνήμης για τη Γενοκτονία για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού, πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στο Λαύριο Αττικής με ομιλητή των Πρύτανη του Διπλωματικού Σώμματος Κυριάκο Κενεβέζο και στη Θεσσαλονίκης με τον Δρ. Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου του Πρίνστον Νικόλαο Μιχαηλίδη.

Σε κοινή ανακοίνωση των διοργανωτών, αναφέρεται.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος τιμούν την επέτειο της 9ης Δεκεμβρίου με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όλων στο ζήτημα αυτό, έχοντας στόχο όχι μόνον την ιστορική και ηθική δικαίωση των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, αλλά και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουν κοινή εκδήλωση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Επισκοπείο Λαυρίου (Κεντρική Πλατεία Λαυρίου), με ομιλητή τον Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος κ. Κυριάκο Κενεβέζο. Η εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

GENOKTONIA.9.DEKEMBRIOY.THESSALONIKH

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 17.30 με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Μιχαηλίδη, Δρ. Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Xορηγός ζωντανής μετάδοσης η εταιρεία Livemedia.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.