Την υπογραφή σύμβασης με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την προκήρυξη της υποτροφίας «Νίκος Καπετανίδης», του Ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024, ανακοίνωσε το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης».

Με τις υπογραφές των: Χρήστου Φραγκονικολόπουλου, προέδρου του Τμήματος και του Γιώργου Γεωργιάδη, προέδρου του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, υλοποιείται εις εκ των βασικών καταστατικών στόχων του σωματείου, με την εμπλοκή του κορυφαίου Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην ανάδειξη της ιστορικής προσωπικότητας του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Το σύνολο του ποσού διατίθεται με πόρους του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, ύστερα από μια γενναία προσφορά του Έλληνα ομογενή επιχειρηματία στο Μόναχο, Τάσου Παπάζωφ, μέσω του ιστορικού Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη, που είχε και την σχετική ιδέα να θεσμοθετηθεί ένα βραβείο Καπετανίδη, που τελικώς ορθώς με σύμφωνη γνώμη όλων μας μετατράπηκε σε υποτροφία.

Τα δύο μέρη, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης, δεσμεύονται σε βραχύ χρονικό διάστημα να συνδιοργανώσουν ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της υποτροφίας, αλλά και της Ιστορικής κληρονομιάς του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη.

Κοινός τόπος και στόχος είναι αυτή η συνεργασία να καρποφορήσει με την συνέργεια και ενεργό συμμετοχή της Δημοσιογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, γεγονός ήδη ορατό και αναμενόμενο.