Συνάντηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Κούβελα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, για το καυτό ζήτημα των δανειων που απασχολεί τους νεοπρόσφυγες από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου.

Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποίησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη στο γραφείο του, παρουσία των συνεργατών του και του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Κούβελα.

Θέμα της συνάντησης ήταν το ζήτημα των δανείων που απασχολεί τους νεοπρόσφυγες. Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας κατατέθηκε η αγωνία για τους συμπατριώτες νεοπρόσφυγες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προτάσεις ώστε να δοθεί μια βιώσιμη λύση.

Ο Υφυπουργός κ. Θεοχάρης όπως και ο Βουλευτής κ. Κούβελας έδειξαν πρόθυμοι για συνεργασία.

Τέλος συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι επαφές, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα των δανείων των νεοπροσφύγων.